Header Ads

Η Μόσχα απέκτησε νέους ταχυδρόμους - Με έξι ρόδες και τεχνητή νοημοσύνη

Μέχρι σήμερα το εργατικό δυναμικό των ταχυδρομείων απαρτιζόταν αποκλειστικά από ανθρώπους, με σκοπό την διανομή της αλληλογραφίας στην διεύθυνση αποστολής.

Αυτό μέχρι την Κυριακή. Γιατί από την Δευτέρα, οι δρόμοι της Μόσχας γέμισαν από την νέα γενιά ταχυδρόμων. Αυτή του 22ου αιώνα.

Ένας στόλος από 36 ρομπότ, που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη ανέλαβε τον νευραλγικό αυτό τομέα των Ρωσικών Ταχυδρομείων με την υποστήριξη του διδικτυακού κολοσσού Yandex.

Με μέγεθος όσο μία βαλίτσα και κίνηση σε έξι τροχούς η διανομή αλληλογραφίας  γίνεται σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από συμβαλλόμενα ταχυδρομεία. Οι κάτοικοι της Μόσχας μπορούν να επιλέξουν τα ρομπότ από 24 υποκαταστήματα, ενώ θα παρακολουθούν την διαδρομή μέσα από τον προσωπικό τους κωδικό.

«Η ταχεία ανάπτυξη και εξέλιξη του ηλεκτρονικού εμπορίου θα αλλάξει αναπόφευκτα τον τρόπο λειτουργίας των παραδόσεων. Οι εφοδιασμοί - υλικοτεχνική υποστήριξη (Logistics), γίνεται η πιο σημαντική βιομηχανία για τη ρομποτική, στην οποία οι τεχνολογίες μπορούν να αλλάξουν τις διαδικασίες παράδοσης σε όλα τα στάδια, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο».

«Τα Ρωσικά Ταχυδρομεία είναι ανοιχτά σε καινοτομίες που κάνουν τις υπηρεσίες μας πιο φιλικές προς τον καταναλωτή. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να δοκιμάσουμε νέες επιλογές παράδοσης αλληλογραφίας και να δημιουργήσουμε - μελετήσουμε λεπτομερώς μια νέα επιχειρηματική διαδικασία», είπε ο διευθυντής Έρευνας και Καινοτομίας των Ρωσικών Ταχυδρομείων, Στάνισλαβ Τσέρνιν.

Η Yandex έχει ήδη δημιουργήσει έναν στόλο από 50 ρόβερ για την εταιρεία παράδοσης φαγητού GrubHub στο Κρατικό Πανεπιστήμιο του Οχάιο (Ohio State University) στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ τον Αύγουστο ανακοίνωσε ότι εξαγοράζει το μερίδιο της Uber στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης.

 

Πηγή: RT

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.