Header Ads

Κακοκαιρία «Αθηνά»: Άστατος καιρός το Σάββατο, επιδείνωση την Κυριακή

Άστατος θα είναι ο καιρός το Σάββατο, με επιδείνωση να σημειώνεται την Κυριακή, σύμφωνα με ανάρτηση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr.

Για το Σάββατο, βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν σε αρκετές περιοχές της χώρας. Οι σημαντικότερες βροχοπτώσεις της ημέρας εκτιμάται ότι θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ιονίου, στη δυτική Στερεά, στη βορειοδυτική Πελοπόννησο, στην ανατολική Θεσσαλία και στην Εύβοια.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός την Κυριακή 10/10, με τοπικά ισχυρές καταιγίδες που σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα και χαλαζοπτώσεις.  Στις περιοχές που θα επηρεαστούν από τις καταιγίδες της Κυριακής συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές.

Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, ενώ από το μεσημέρι καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Για την Κυριακή στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια σποραδικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα κατά τόπους στα δυτικά, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία θα είναι ισχυρά.

Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις τοπικά πιο πυκνές, με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στις Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο το πρωί τοπικά 7 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 με ενίσχυση το βράδυ στα δυτικά.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα κεντρικά και τα βόρεια τους 18 με 21 βαθμούς, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 27 με 28 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.