Header Ads

Απεργία νοσοκομειακών γιατρών, ένταση στη συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ

Ενταση σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στην πλατεία Μαβίλη στη συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ καθώς οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονταν για την παρουσία δύναμης των ΜΑΤ.

Οι εργαζόμενοι απέκλεισαν τον δρόμο ζητώντας να αποχωρήσουν. Η αστυνομική δύναμη τελικά αποχώρησε και ξεκίνησε η πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου για να καταλήξουν στο Υπουργείο Υγείας.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, με στάση εργασίας έως τις 3 μετά το μεσημέρι στα νοσοκομεία της Αττικής και 24ωρη απεργία στα νοσοκομεία της Περιφέρειας.

Οι γιατροί της δημόσιας περίθαλψης στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, στα περιφερειακά ιατρεία και στο ΕΚΑΒ απεργούν σήμερα 21 Οκτωβρίου, μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, ζητώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων.

Τα αιτήματα της ΟΕΝΓΕ:

1. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Έλεγχος μόνο των τυπικών προσόντων και ολοκλήρωση με κατεπείγουσες διαδικασίες των προσλήψεων του συνόλου των υποψηφίων, και των επιλαχόντων, για τις μόνιμες θέσεις που έχουν προκηρυχθεί.

2. Μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις επικουρικών – συμβασιούχων. Κατάργηση του απαράδεκτου μέτρου της αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

3. Άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ, με επαναφορά του ιατρικού μισθολογίου στα επίπεδα πριν από τις μνημονιακές περικοπές του 2012. Καταβολή του συνόλου των αναδρομικών διαφορών. Επιστροφή συντάξεων και εφ’ άπαξ στα επίπεδα πριν από τις μνημονιακές περικοπές.

4. Αύξηση της εξευτελιστικά χαμηλής ωριαίας αποζημίωσης της εφημερίας. Κατάργηση πλαφόν και περικοπών στην αποπληρωμή των πρόσθετων εφημεριών.

5. Αυτοτελής φορολόγηση τακτικών εφημεριών. Αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες.

6. Κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης.

7. Καμία μείωση του αριθμού των νοσοκομειακών κρεβατιών, συγχώνευση – κατάργηση τμημάτων κλινικών νοσοκομείων. Πλήρης, επαρκής, αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό των δημόσιων μονάδων υγείας για σύγχρονες, απολύτως δωρεάν υπηρεσίες υγείας για όλο το λαό.

8. Σε περίπτωση άγονων προκηρύξεων επαναπροκήρυξη θέσεων με τα κίνητρα των άγονων.

9. Πλαίσιο κινήτρων για την προσέλκυση και παραμονή γιατρών σε άγονες, απομακρυσμένες και νησιωτικές περιοχές. Επανεξέταση των κριτηρίων για τον χαρακτηρισμό των άγονων περιοχών.

10. Κατάργηση της υποχρεωτικής υπηρεσίας υπαίθρου ως προαπαιτούμενο για έναρξη ειδικότητας, για τη συμμετοχή στις εξετάσεις για την απόκτηση του τίτλου της ειδικότητας. Κατάργηση του παραλογισμού σε ειδικότητες όπως η Αναισθησιολογία, ο ειδικευμένος γιατρός χωρίς υπηρεσία υπαίθρου («αγροτικό») να έχει «δικαίωμα» στην επικουρική ομηρία αλλά να μην έχει δικαίωμα αίτησης σε μόνιμη θέση επιμελητή αλλά ούτε καν στην εξειδίκευση.

11. Κάλυψη όλων των θέσεων «υπηρεσίας υπαίθρου» (αγροτικών) με μόνιμους ειδικευμένους γιατρούς επιμελητές ΕΣΥ, μέχρι την οριστική κατάργηση του αναχρονιστικού θεσμού της «υπηρεσίας υπαίθρου».

12. Τέλος στην υπερεφημέρευση – στις μετακινήσεις – στις αναστολές αδειών.

13.Τέλος στον αυταρχισμό της κυβέρνησης των διοικήσεων ΥΠΕ και διοικητών σε βάρος των υγειονομικών που υπερασπιζόμενοι τους ασθενείς αναδεικνύουν δημόσια προβλήματα και ελλείψεις.

Πηγή: ΕΡΤ

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.