Header Ads

Δ. Μακεδονία: Το Τμήμα Μαιευτικής του Πανεπιστημίου γίνεται αυτοδύναμο

Σε τροχιά υλοποίησης βρίσκεται η αυτοδυναμία του Τμήματος Μαιευτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, έπειτα από 12 χρόνια συνολικής λειτουργίας.

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωσή του τμήματος και του προέδρου του Καθηγητή, Σεραφείμ Σαββίδη, ο οποίος κάνει γνωστό ότι την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του πέμπτου μέλους του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού ΔΕΠ σε θέση επίκουρου καθηγητή που είχε προκύψει από την αρχική διάθεση πέντε οργανικών θέσεων στο Τμήμα.

Οι πέντε θέσεις καλύφθηκαν από μέλη του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού  με τα γνωστικά αντικείμενα: Μαιευτική – Γυναικολογία – Φυσιολογικός Τοκετός.  Μαιευτική – Γυναικολογία με έμφαση στη Γυναικολογική Ογκολογία. Παιδιατρική – Νεογνολογία. Νοσηλευτική. Και Βιολογία – Γενετική.

Παράλληλα, όπως γίνεται γνωστό στην ίδια ανακοίνωση, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία πλήρωσης της 6ης οργανικής θέσης που διατέθηκε στο τμήμα το  2021, με γνωστικό αντικείμενο που άπτεται της διασφάλισης ποιότητας, των οικονομικών καθώς και της διοίκησης στον τομέα της υγείας. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας αναμένεται  στα τέλη του έτους. Εκτός των οργανικών θέσεων, μετακινήθηκαν από άλλα τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο τμήμα Μαιευτικής, μία τακτική καθηγήτρια πρώτης βαθμίδας καθώς και ένας επίκουρος καθηγητής. Κατά συνέπεια με τα επτά μέλη Διδακτικό Ερευνητικό Προσωπικό  και με την ολοκλήρωση της διαδικασίας κάλυψης της τρέχουσας, 8ης θέσης, το τμήμα γίνεται αυτοδύναμο.

Όλα τα μέλη Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού του τμήματος, αναφέρει η ανακοίνωση του προέδρου του Σεραφείμ Σαββίδη, διαθέτουν λαμπρό επιστημονικό, ερευνητικό καθώς και επαγγελματικό έργο (με συνολικά περίπου 1200 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων). Στόχος του τμήματος είναι και οι μελλοντικές θέσεις να καλυφθούν με επιστήμονες αντίστοιχων ακαδημαϊκών προσόντων.

 

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.