Header Ads

Σου παραδίδουν το δέμα στο… αυτοκίνητο

Σου παραδίδουν το δέμα στο… αυτοκίνητο

Σας έχει συμβεί να έρθει εταιρεία ταχυμεταφορών προκειμένου να σας παραδώσει κάτι στο σπίτι κι εσείς λείπετε και σας αφήνει σημείωμα; Ακόμα κι αν δεν έχετε προλάβει να απαντήσει στο χτύπημα του κουδουνιού ή δεν θέλετε να διακόψετε μια εργασία.

Εάν έχετε παρκαρισμένο το αυτοκίνητό σας απ’ έξω, μην ανησυχείτε, καθώς το δέμα σας θα το βρείτε στο πορτ-μπαγκάζ.

Σου παραδίδουν το δέμα στο… αυτοκίνητο

Πώς; Μέσω μιας νέας, πιλοτικής λειτουργίας εξυπηρέτησης, που δημιουργήθηκε από τη συνεργασία της Ford και της Hermes στο Hνωμένο Βασίλειο. Το πρόγραμμα Secure Delivery to Vehicle (επί λέξει Ασφαλής Παράδοση σε Όχημα) που λανσαρίστηκε σε ορισμένες περιοχές της Μεγάλης Βρετανίας, δίνει τη δυνατότητα σε όσους ιδιοκτήτες της Ford διαθέτουν την εφαρμογή FordPass, χωρίς επιπλέον χρέωση και αγοράζοντας από καταστήματα λιανικής που συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα, να έχουν την υπηρεσία «delivery-to-vehicle» ως στάνταρ επιλογή για παράδοση, παρέχοντας λεπτομέρειες για την τοποθεσία του οχήματος. Οι πελάτες θα μπορούν επίσης να ζητούν παράδοση στο σπίτι, εάν το επιθυμούν. 

Όταν ο διανομέας βρίσκεται σε απόσταση 300 μέτρων από τον προορισμό του, η ακριβής τοποθεσία του οχήματος του πελάτη εμφανίζεται στην εφαρμογή της Hermes. Στα 50 μέτρα, ο οδηγός σκανάρει το barcode στο δέμα του πελάτη για να δημιουργήσει έναν εφάπαξ κωδικό ξεκλειδώματος για το όχημα. Αυτό του επιτρέπει να ξεκλειδώσει το πορτ-μπαγκάζ και να εναποθέσει με ασφάλεια το πακέτο.

Για πρόσθετη προστασία, εάν ο διανομέας δεν καταφέρει να κλειδώσει το όχημα αφού ολοκληρώσει την παράδοση, αυτό κλειδώνει αυτόματα μόλις παρέλθει ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. 

Ο εντοπισμός του οχήματος και το κλείδωμα/ξεκλείδωμα από απόσταση ενεργοποιείται κατόπιν συναίνεσης του παραλήπτη μέσω του FordPass app. Εάν το αυτοκίνητο δεν βρίσκεται σε εμβέλεια 300 μέτρων από την επιλεγμένη διεύθυνση για παράδοση σε όχημα, το δέμα παραδίδεται στη διεύθυνση της οικίας του παραλήπτη. Το ίδιο ισχύει και για δέματα που είναι υπερβολικά μεγάλα για να χωρέσουν στο όχημα. 

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.