Header Ads

Ξανά το Ισλαμικό Κράτος πίσω από την επίθεση σε τέμενος στο Αφγανιστάν - Στους 63 οι νεκροί

Αίμα εως και στην οροφή του ισλαμικού τεμένους

Το Ισλαμικό Κράτος του Χορασάν ανέλαβε την ευθύνη και για την τελευταία βομβιστική επίθεση σε σιιτικό τέμενος στην Καανταχάρ του Αφγανιστάν κατά τη διάρκεια της μεγάλης προσευχής της Παρασκευής. Από την επίθεση των δυο βομβιστών αυτοκτονίας, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, έχασαν τη ζωή τους 63 άνθρωποι και άλλοι 83 τραυματίστηκαν. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση στο πρακτορείο «ειδήσεων» Άμακ, όργανο προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτους, δύο τζιχαντιστές του ΙΚ πυροβόλησαν και σκότωσαν τους φρουρούς του τεμένους, εισέβαλαν στον χώρο λατρείας και πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία είχαν ζωστεί εν μέσω δύο ομάδων πιστών, η μία από τις οποίες αριθμούσε περί τους 300 ανθρώπους.

 

Η επίθεση διαπράχθηκε στο λίκνο του ισλαμιστικού κινήματος των Ταλιμπάν, που ανακατέλαβε την εξουσία στο Αφγανιστάν την 15η Αυγούστου.

Πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη Παρασκευή που διαπράττεται επίθεση σε τέμενος στο Αφγανιστάν κατά τη διάρκεια της προσευχής με δεκάδες νεκρούς και την ευθύνη αναλαμβάνει το Ισλαμικό Κράτος. Την περασμένη Παρασκευή, σε μια ακόμη ιδίου τύπου επίθεση, έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 100 άνθρρωποι, ενώ έχουν προηγηθεί πολλές ακόμη πολύνεκρες επιθέσεις την τζιχαντιστικής οργάνωσης συμπεριλαμβανομένης αυτής στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Πηγές: Reuters, Sputnik

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.