Εμπρηστική δήλωση από εκπρόσωπο τουρκικού ΥΠΕΞ: Οι Ελληνες να ξυπνήσουν από το όνειρο του Βυζαντίου

«Τα κακομαθημένα παιδιά της Ευρώπης συνεχίζουν να ζουν σε ψευδαισθήσεις», δήλωσε με προκλητικό τόνο ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι, μέσα από ανάρτησή του στο twitter, με αφορμή τις διαμαρτυρίες των Ελλήνων για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.
Ο Ακσόι ειδικότερα, ζήτησε από την Ελλάδα «να ξυπνήσει από το όνειρο του Βυζαντίου, το οποίο βλέπει εδώ και 567 χρόνια».
Ο εκπρόσωπος της Αγκυρας κατηγορεί την Ελλάδα πως δεν σέβεται το Ισλάμ και σχολιάζει: «Αυτά τα ρατσιστικά κεφάλια δεν έχουν πάρει μάθημα από την ιστορία και ας θυμηθούν τι έπαθαν στο Αιγαίο όσοι δεν έδειξαν σεβασμό στην τουρκική σημαία».
Ayasofya’da yeniden secdeyi içlerine sindiremeyen Avrupa’nın şımarık çocukları yine hezeyana kapılmışlar. Tarihten gereken dersi almamış bu ırkçı kafalar, şanlı Bayrağımıza saygısızlık yapanların Ege’deki akıbetini unutmasınlar. https://t.co/s2UtpHkmwc
— Hami Aksoy (@HamiAksoy2) July 25, 2020