Header Ads

Κοζάνη: «Η στήριξη της επιχειρηματικότητας στο προσκήνιο»

Κοζάνη: «Η στήριξη της επιχειρηματικότητας στο προσκήνιο»

Μία ενδιαφέρουσα συνάντηση είχε με τον υφυπουργό  Εξωτερικών αρμόδιο για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστα Φραγκογιάννη, ο βουλευτής νομού Κοζάνης Γιώργος Αμανατίδης, παρουσία και του Δημήτρη Παπακώστα, πρώην διευθύνοντα σύμβουλου της ΕΛΒΟ και της ΕΑΒ.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν ο τρόπος επισημοποίησης του ενδιαφέροντος, οικονομικών φορέων από την Κίνα για υλοποίηση επένδυσης συναρμολόγησης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα, και πιο ειδικά στον νομό Κοζάνης. Το σε εξέλιξη ενδιαφέρον συμφωνήθηκε να εκδηλωθεί προς το υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου, στη συνέχεια, να τους προτείνει το πακέτο κινήτρων που καθιστούν τη Δυτική Μακεδονία ελκυστική για  παρόμοιες επενδύσεις.

Ο υφυπουργός τόνισε ότι η χώρα μας εφαρμόζει μια φιλοεπενδυτική πολιτική ως τη μόνη διέξοδο για δημιουργία θέσεων εργασίας και εισοδήματος. Ο κ. Αμανατίδης  διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να συμβάλλει στην προώθηση παρόμοιων προθέσεων για επενδύσεις που στηρίζουν τον νομό Κοζάνης στον δρόμο για την απολιγνιτοποίηση. Ο κ. Παπακώστας δεσμεύτηκε να επανέλθει με το συγκεκριμένο επενδυτικό ενδιαφέρον, που βρίσκεται σε φάση ωρίμανσης.

 

www.ert.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.