Header Ads

Σε πολιορκία η Βουλή στη Σερβία - Επεισόδια σε διαδηλώσεις κατά των μέτρων για την πανδημία

Χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Τρίτης μπροστά από το κτίριο της Βουλής της Σερβίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιβολή μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας που ανήγγειλε ο πρόεδρος, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Οι διαδηλωτές άρχισαν να συγκεντρώνονται μετά την ανακοίνωση του προέδρου για το γενικό lockdown το σαββατοκύριακο και την απαγόρευση, από σήμερα, των συναθροίσεων άνω των 5 ατόμων, εξαιτίας της έξαρσης του κορονοϊού. ’Αγνωστο παραμένει εάν πίσω από αυτήν την διαμαρτυρία βρίσκεται κάποια πολιτική παράταξη.

Πάντως οι διαδηλωτές φάνηκε να λειτουργούν αυτόνομα ενώ κρατούσαν μόνο σερβικές σημαίες και φωνάζουν συνθήματα κατά του προέδρου.

Αργά το βράδυ, ομάδα διαδηλωτών κατάφερε να παραβιάσει την κεντρική είσοδο της Βουλής και να εισβάλει εντός του κτιρίου. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρισκόταν εκεί τους απώθησαν σπρώχνοντας του προς την έξοδο.

Στο μεταξύ όμως, μπροστά από το κτίριο της Βουλής συγκεντρώνονταν όλο και περισσότεροι διαδηλωτές ενώ την ίδια  στιγμή από το νέο Βελιγράδι και από τις φοιτητικές εστίες ξεκινούσε οργανωμένη πορεία εκατοντάδων φοιτητών που κατευθύνονται προς το κέντρο της πόλης για να συμμετάσχουν στην διαδήλωση. 

Για αρκετές ώρες υπήρχε ένταξη έξω από τη Βουλή με κάποιους διαδηλωτές να προσπαθούν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να μπουν στο κτίριο της Βουλής.

 

 

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.