Header Ads

Lidl Ελλάς: Η εταιρεία που κάνει την κοινωνική προσφορά καθήκον

Lidl Ελλάς

Στις πιο δύσκολες στιγμές μας είναι σημαντικό να έχουμε στο πλάι μας τους ανθρώπους που αποτελούν το στήριγμά μας, αυτούς που μπορούν να αποδείξουν στην πράξη, ανά πάσα στιγμή, ότι είναι εκεί για εμάς.

Η ανάγκη αυτή για στήριξη και αλληλεγγύη έγινε ακόμα πιο έντονη τις ημέρες του lockdown. Ο κορονοϊός ήρθε και άλλαξε τα πάντα στη ζωή μας, φέρνοντάς μας αντιμέτωπους με μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Όλα όσα βιώσαμε τους τελευταίους μήνες (ο καθένας από εμάς ξεχωριστά αλλά και η χώρα μας συνολικά καθώς και ολόκληρος ο πλανήτης) ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία για να έρθει ο άνθρωπος στο επίκεντρο και αξίες όπως η αλληλεγγύη και η κοινωνική προσφορά. 

Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο το γεγονός πως πολλές εταιρείες έδειξαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας και εξακολουθούν ακόμα να δείχνουν σε κάθε ευκαιρία το κοινωνικό τους πρόσωπο. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας τέτοιας εταιρείας που βρίσκεται εδώ και χρόνια δίπλα στον άνθρωπο είναι η Lidl Ελλάς.

Με βαθιά συναίσθηση της ευθύνης της απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και αντλώντας έμπνευση από τις διαχρονικές, εταιρικές της αξίες στο πλαίσιο της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας, η Lidl Ελλάς απέδειξε έμπρακτα ότι δεν είναι μόνο κοινωνός του μηνύματος της κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς αλλά και πρωτεργάτης. 

Εδώ και 20 χρόνια, η εταιρική υπευθυνότητα και κοινωνική προσφορά είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την εταιρική κουλτούρα της Lidl Ελλάς, η οποία δεσμεύεται για μια κοινωνία που το καλό μοιράζεται σε όλους. 

Solidarity

Η κοινωνική προσφορά σε πρώτο πλάνο

Από την πρώτη στιγμή που ο κορονοϊός ‘εισέβαλε’ στη ζωή μας, η Lidl Ελλάς αφουγκράστηκε τις ανάγκες της κοινωνίας και ‘απάντησε’ σε αυτές με τρεις βασικές και πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες. 

  • Διάθεση 100.000€ στο Ε.Σ.Υ.

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης, η Lidl Ελλάς συνέβαλε στη μάχη κατά του κορονοϊού, διαθέτοντας 100.000€ για την κάλυψη επειγόντων αναγκών του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας μας, εμπνέοντας τους πολίτες να πράξουν υπεύθυνα για το κοινό καλό. Η συγκεκριμένη δωρεά προστέθηκε στον κρίκο μιας μακράς αλυσίδας προσφοράς, άξονας της οποίας είναι η εταιρική υπευθυνότητα. Με τον τρόπο αυτό η εταιρεία αναγνώρισε και ενίσχυσε την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλουν καθημερινά οι γιατροί και οι νοσηλευτές του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας.

Παράλληλα προχώρησε σε δωρεά 50.000 μασκών στην Περιφέρεια Αττικής για τον ίδιο σκοπό, καθώς και σε δωρεά 120.000 υφασμάτινων μασκών με σκοπό τη διάθεσή τους σε μαθητές Γ’ Λυκείου και εξεταστές, για άμεση αξιοποίηση στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του Ιουνίου.

  • Στήριξη σε 6 Δήμους της Ελλάδας

Οι ανάγκες που προέκυψαν από την εφαρμογή πρόσθετων περιοριστικών μέτρων οδήγησαν την Lidl Ελλάς στην απόφαση να προχωρήσει στη στήριξη των Δήμων Μύκης, Καστοριάς, Ξάνθης, Ορεστίδος, Νεστορίου και Αλμωπίας, στους οποίους εφαρμόστηκαν το περασμένο διάστημα αυξημένα περιοριστικά μέτρα στην κίνηση ή βρέθηκαν σε απόλυτη καραντίνα, με τρόφιμα μακρά διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης αξίας 20.000€.

Συγκεκριμένα, σε συντονισμό με τους έξι δήμους στο πλαίσιο του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και με προτεραιότητα στις περιοχές οι κάτοικοι των οποίων βρέθηκαν σε απόλυτη καραντίνα, προχώρησε άμεσα στην αποστολή των προϊόντων προσφέροντας μία ανάσα ανακούφισης στους πολίτες των έξι αυτών δήμων.

  • Στήριξη του ΧτΠ και στις δύσκολες στιγμές

Η Lidl Ελλάς στήριξε έμπρακτα για ακόμη μία φορά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης στα Σπίτια του Οργανισμού πανελλαδικά. Η ενέργεια αυτή έρχεται ως συνέχεια των πρωτοβουλιών της για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, που στοχεύουν στην έμπρακτη συμπαράσταση και στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Συγκεκριμένα, η Lidl Ελλάς προχώρησε στην παράδοση προϊόντων για την κάλυψη βασικών αναγκών των παιδιών που μεγαλώνουν στα 11 σπίτια του Οργανισμού στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Καβάλα, Κόρινθο, Αίγιο και Κυλλήνη Ηλείας.

Όλα τα παραπάνω ήρθαν να προστεθούν σε μια μακρά λίστα πρωτοβουλιών που εδώ και χρόνια στοχεύουν στη στήριξη των κοινωνικών ομάδων που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος. Το έργο της Lidl Ελλάς συνεχίζεται και η εταιρεία έρχεται όλο και πιο κοντά στον μεγάλο της στόχο: Μια κοινωνία που το καλό μοιράζεται σε όλους.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.