Header Ads

Eau de Space: Ετσι μυρίζει το Διάστημα

Αν έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς μυρίζει το Διάστημα, ένα νέο άρωμα μπορεί να σας δώσει την απάντηση.

Μια καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων μέσω kickstarter ξεκίνησε πρόσφατα για ένα νέο άρωμα που ονομάζεται Eau de Space (μτφ. Νερό του Διαστήματος) για να φέρει τη μυρωδιά του διαστήματος πίσω στη Γη.

Το άρωμα αναπτύχθηκε από τον Στιβ Πιρς, σύμφωνα με τον διευθυντή προϊόντων της εταιρείας, Ματ Ρίτσμοντ. Ο Πιρς είναι χημικός και ιδρυτής της Omega Ingredients, εταιρείας που επικεντρώνεται στη «δημιουργία ύψιστης  ποιότητας, με γνώμονα την προέλευση, φυσικών γεύσεων και συστατικών για τη βιομηχανία τροφίμων και ροφημάτων», αναφέρει ο ιστότοπός της.

Ο Πιρς είχε συνάψει αρχικά συμβόλαιο με τη NASA για να αναπαράξει τη συγκεκριμένη μυρωδιά το 2008 και χρειάστηκε περίπου τέσσερα χρόνια για να το πετύχει. Στόχος της δημιουργίας αυτής ήταν να βοηθήσει τους αστροναύτες να εκπαιδευτούν προτού εκτοξευτούν σε τροχιά και ήταν μέρος της προσπάθειας της NASA να εξαλείψει τις όποιες πιθανές εκπλήξεις μπορούσαν να συναντήσουν ή να βιώσουν οι αστροναύτες στο διάστημα.

«Είναι σαν μια μυρωδιά από ένα πυροβόλο όπλο, αμέσως μετά το πυροβολισμό» είπε στο CNN η Πέγκι Ουιτσον, αστροναύτης και πρώην κάτοικος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, σε συνέντευξή της το 2002 σχετικά με τη μυρωδιά του διαστήματος. «Νομίζω ότι έχει σχεδόν πικρή μυρωδιά εκτός από καπνιστή και καμένη».

Ο Ρίτσμοντ, από την πλευρά του, είπε ότι δυσκολεύεται να περιγράψει πώς μυρίζει το άρωμα, προσθέτοντας: «οι αστροναύτες περιγράφουν τη μυρωδιά ως μείγμα πυρίτιδας, καλοψημένης μπριζόλας, σμέουρων και ρούμι».

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι η εταιρεία σκοπεύει να κυκλοφορήσει επίσης ένα άρωμα που ονομάζεται Smell of the Moon (μτφ. Η μυρωδιά της Σελήνης), με βάση τον ενθουσιασμό που επικρατεί γύρω από το Eau de Space.

Πηγή: CNN

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.