Header Ads

Η Nutricia τιμά την εμπιστοσύνη μας στηρίζοντας έμπρακτα τον άνθρωπο μέσα στην πανδημία

Η έλευση του κορονοϊού στη ζωή μας, μέσα σε όλα τα πρωτόγνωρα και δυσάρεστα, μάς υπενθύμισε πόσο σημαντική είναι η αλληλεγγύη. Όλοι μαζί, συμμαχήσαμε σχεδόν αντανακλαστικά για έναν κοινό σκοπό που έχει στο επίκεντρο αποκλειστικά τον άνθρωπο. Μέσα στις δύσκολες στιγμές της πανδημίας, πολλές εταιρίες πήραν πρωτοβουλίες, επιδεικνύοντας ένα πρωτόγνωρο ανθρώπινο πρόσωπο που, ακόμα κι αν αυτή η δύσκολη εποχή έχει ήδη αρχίσει να περνάει σε μία φάση προσαρμοσμένης κανονικότητας, δεν πρέπει να ξεχνάμε και να τιμάμε για τη στάση τους.

Ειδικά για εμάς τις μαμάδες, βλέποντας πως ένα brand πολύ γνώριμο, όπως η Nutricia, την οποία εμπιστευόμαστε απόλυτα για τη διατροφή των παιδιών μας από τους πρώτους μήνες της ζωής τους, παίρνει τόσες πολλές και ουσιαστικές πρωτοβουλίες με στόχο τη στήριξη όσων πλήττονται άμεσα και έμμεσα από τον COVID-19, επιβεβαιώνει την επιλογή και την προτίμησή μας όλο αυτά τα χρόνια. Μια επιλογή που πλέον είναι ακόμα πιο συνειδητή.

Από την πρώτη στιγμή αυτής της δύσκολης περιόδου η Nutricia του ομίλου Danone επέδειξε ουσιαστική κοινωνική ευθύνη, με πρωτοβουλίες στήριξης που κινήθηκαν προς πολλαπλές κατευθύνσεις. Από τις πρώτες κιόλας ημέρες της κρίσης η εταιρεία προχώρησε σε δωρεάν παράδοση μέσα σε 48 ώρες των προϊόντων της σε ευπαθείς ομάδες, δίνοντας προτεραιότητα σε ογκολογικούς ασθενείς, νήπια με αλλεργία και ασθενείς με προβλήματα μνήμης. Παράλληλα προέβη σε δωρεάν online σεμινάρια για εγκύους και γονείς από ειδικό λοιμωξιολόγο, ψυχολόγο, γυναικολόγο, μαία και διατροφολόγο. Παράλληλα, η Nutricia συνεχίζει μέχρι και σήμερα τις δωρεές βρεφικών, νηπιακών και προϊόντων ειδικής διατροφής σε δημόσια νοσοκομεία και ΜΚΟ που τα έχουν ανάγκη και οι οποίες έφτασαν τους 16 τόνους τους τελευταίους δύο μήνες.

Τίποτα δεν τελείωσε εκεί. Ο όμιλος, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για το δύσκολο και ζωτικής σημασίας έργο τους, προσέφερε σε επαγγελματίες υγείας του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» στολές προστασίας, μάσκες FFP3, γυαλιά υψηλής προστασίας και ασπίδες προσώπου. Οι ανάγκες ολόκληρης της γραμμής αντιμετώπισης του COVID-19, από την μονάδα υποδοχής κρουσμάτων μέχρι τις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) και τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) θα καλυφθούν από την Nutricia για διάστημα τριών (3) μηνών. Ταυτόχρονα, έχοντας επίγνωση της εξαιρετικά μεγάλης ψυχολογικής πίεσης που υφίστανται οι επιστήμονες στον χώρο της υγείας, η Νutricia τους προσφέρει τη δυνατότητα για δωρεάν σεμινάριο από ειδική ψυχολόγο για την διαχείριση της κατάστασης σε προσωπικό επίπεδο.

Οι συνέπειες τη πανδημίας επεκτείνονται φυσικά και σε οικονομική κλίμακα. Κάθε είδους ελάφρυνση ειδικά προς τις μικρές επιχειρήσεις μπορεί να εξασφαλίσει το μέλλον τους. Κατανοώντας λοιπόν τις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, η εταιρεία έχει προχωρήσει σε ουσιαστική στήριξη των συνεργατών και κυρίως των μικρών προμηθευτών της, τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, με δυνατότητα παράτασης των όρων αποπληρωμής.

Αλλά πάντα, στην αρχή και το τέλος, σημασία έχει ο άνθρωπος. Θέτοντας ως κύρια προτεραιότητα την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων και συνεργατών της, η Nutricia έχει λάβει, επίσης, μια σειρά μέτρων και ενεργειών με στόχο την προστασία των ανθρώπων της και των οικογενειών τους από τον αντίκτυπο του Covid-19. Από την πρώτη στιγμή εξασφαλίστηκε η εργασία από το σπίτι για όλους τους εργαζομένους και τα εισοδήματά τους, προσφέροντάς τους δωρεάν πρόσβαση σε ειδικό πνευμονολόγο και ψυχολόγο, αλλά και δωρεάν διαγνωστικά τεστ για τον κορoνοϊό εφόσον υπάρχει σύσταση γιατρού. Ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκε αναστολή όλων των επισκέψεων της ομάδας ιατρικής ενημέρωσης και πωλήσεων σε όλα τα νοσοκομεία, ιδιωτικά ιατρεία, φαρμακεία & super market από την πρώτη κιόλας μέρα της εξάπλωσης της πανδημίας.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.