Header Ads

Περού: Ενα βήμα πριν την κατάρρευση τα νοσοκομεία στην πρωτεύουσα Λίμα

Τα περισσότερα νοσοκομεία στη Λίμα του Περού βρίσκονται στα πρόθυρα κατάρρευσης εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, προειδοποίησε την Πέμπτη το Γραφείο Υπεράσπισης του Περουβιανού Λαού, μια κρατική υπηρεσία αρμόδια για τον σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων στη χώρα.

«Πολύ σύντομα θα είναι αδύνατο να εξυπηρετείται κάποιος από τις υγειονομικές υπηρεσίες της Λίμας», προειδοποίησε η υπηρεσία σε ανακοίνωσή της, την ώρα που στο Περού, μια χώρα 32 εκατομμυρίων κατοίκων, έχουν καταγραφεί 108.769 κρούσματα της covid-19 και 3.148 θάνατοι.

 «Τα ιατρικά κέντρα αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε εξοπλισμό ατομικής προστασίας για το προσωπικό, κλίνες ανάνηψης, αναπνευστήρες, οξυγόνο, διαγνωστικά τεστ και άλλα ιατρικά υλικά», πρόσθεσε.

Στη Λίμα - που διαθέτει 397 νοσοκομεία, κλινικές και κέντρα υγείας - ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και συγγενείς ασθενών καταγγέλλουν συνεχώς τις άσχημες συνθήκες εργασίας όπως και τις ελλείψεις σε εξοπλισμό ατομικής προστασίας και φαρμάκων.

Το Γραφείο αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην κατάσταση στο νοσοκομείο Λοάισα, στο κέντρο της Λίμας, όπου 60 ασθενείς πέρασαν τη νύκτα σε καροτσάκια συνδεδεμένοι με οξυγόνο, καθώς δεν υπήρχαν κρεβάτια.

Μετά τη Βραζιλία, το Περού είναι η δεύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής που έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία του κορονοϊού. Σε ποσοστό θανάτων έρχεται τρίτη μετά τη Βραζιλία και το Μεξικό.

Πηγή: ΑΠΕ

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.