Header Ads

Πόσο εκτεθειμένοι είστε στον κορονοϊό ανάλογα με το επάγγελμά σας

Εκατομμύρια εργαζόμενοι σε ολόκληρο τον κόσμο κάνουν τις δουλειές τους από το σπίτι, ενώ όσοι έχουν την ευκαιρία, δηλώνουν πως θα συνεχίσουν να το κάνουν για καιρό κάτι προκειμένου να μην διακινδυνέψουν την υγεία τους και των συγγενών τους.

Είναι όμως όλα τα επαγγέλματα το ίδιο εκτεθειμένα στον κορονοϊό; Και τι καθορίζει τον παράγοντα κινδύνου;

Δεδομένα από το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών του Ηνωμένου Βασιλείου, με βάση έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί, δημιούργησαν έναν πίνακα που παρουσιάζει τον κίνδυνο έκθεσης του κάθε επαγγέλματος στον κορονοϊό.

Για να δείτε τις πληροφορίες που αφορούν εσάς πατήστε εδώ και πληκτρολογήστε στα αγγλικά το επάγγελμά σας.

Σε γενικές γραμμές γνωρίζουμε όλοι πως τον μεγαλύτερο κίνδυνο αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που έχουν στενή επαφή με άλλους. Αυτό βέβαια ισχύει για την οποιαδήποτε λοίμωξη όχι μόνο για την περίπτωση του Covid-19.

To προσωπικό ενός μπαρ, οι κομμωτές ή οι ηθοποιοί εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία. Το ίδιο ισχύει και για τους οδηγούς ταξί και λεωφορείων.

 

Σύμφωνα με τα δεδομένα της έρευνας, λιγότερο εκτεθειμένοι είναι οι άνθρωποι που εργάζονται στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού, οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι και οι δικηγόροι. Γενικότερα οι επαγγελματίες οι οποίοι μπορούν να εργαστούν από το σπίτι τους.

Οι άνθρωποι που εκπόνησαν την έρευνα σημειώνουν πως τα αποτελέσματα είναι παρόμοια και ισχύουν για τις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.