Header Ads


ΓΛΙΤΩΣΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100€ ΤΟ ΧΡΟΝΟ!

Συγκρίνετε τις τιμές ΟΛΩΝ των παρόχων ρεύματος και βρείτε το καλύτερο!
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ!

Ισλανδία: Εξαιρεί από την καραντίνα των 14 ημερών τα κινηματογραφικά συνεργεία

Από τις 15 Μαΐου τα διεθνή κινηματογραφικά συνεργεία -σκηνοθέτες, ηθοποιοί, τεχνικοί- μπορούν να υποβάλλουν στην Ισλανδία αίτηση ειδικής εξαίρεσης  από την καραντίνα των 14 ημερών, η οποία είναι υποχρεωτική για την είσοδο στη χώρα.

Η ειδική άδεια επιτρέπει την μετακίνηση μεταξύ του ξενοδοχείου στο οποίο έχουν καταλύσει οι συντελεστές και του σημείου όπου γίνονται τα γυρίσματα, αποκλειστικά με ΙΧ και ταξί, πάντα υπό την προϋπόθεση συμμόρφωσης με τους κανόνες προστασίας που έχουν επιβληθεί λόγω πανδημίας -αποστάσεις, χρήση μάσκας, απολυμάνσεις. Το καθεστώς αυτό επιτρέπει ουσιαστικά τη μετάβαση απευθείας στο σετ για γύρισμα, σύμφωνα με το Ισλανδικό Κέντρο Κινηματογράφου. 

Χωρίς την ειδική άδεια, οποιοσδήποτε ταξιδιώτης από χώρες υψηλού κινδύνου (επί του παρόντος όλες τις χώρες εκτός από τη Γροιλανδία και τις Νήσους Φερόε) είναι υποχρεωμένος να παραμείνει σε καραντίνα 14 ημερών κατά την άφιξη του.

Η ειδική άδεια δεν έχει ισχύ για άτομα τα οποία έχουν βρεθεί θετικά στον COVID-19 ή έχουν εκτεθεί σε άτομα που έχουν νοσήσει. Σε αυτήν την περίπτωση είναι υποχρεωμένα να τεθούν στην καραντίνα των 14 ημερών. Επίσης, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, εάν η Ισλανδία καταγράψει νέα έξαρση της πανδημίας, ενδέχεται να επιβληθούν αυστηρότεροι κανόνες και να τροποποιηθούν, ακόμη και να ακυρωθούν οι όποιες εξαιρέσεις. 

Όσοι φτάνουν στα γύρισμα θα θερμομετρούνται, ενώ στο έγγραφο καταγράφονται λεπτομερώς τα μέτρα ασφάλειας -ειδικό προσωπικό ασφαλείας το οποίο θα βρίσκεται στις τοποθεσίες των γυρισμάτων και εγκαταστάσεις υγιεινής. Οι όποιες παραβάσεις συνεπάγονται πρόστιμα, όπως και άμεση ένταξη σε καθεστώς καραντίνας. 

Η Ισλανδία, από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για γυρίσματα ταινιών -με πλέον χαρακτηριστικές περίπτωσες την επική σειρά του HBO «Game of Thrones» και τις ταινίες - blockbuster «Μαχητές των Δρόμων 8», «Interstellar» και «Προμηθέας» του Ρίντλεϊ Σκοτ- έχει αναγγείλει περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στις 15 Ιουνίου. 

Μέσα στον Μάιο έχουν καταγραφεί μόλις τρία κρούσματα και ίσως, η στατιστική εξηγεί και το γεγονός ότι είναι από τις πρώτες χώρες που έδωσαν άδεια για γυρίσματα. 

Σε κάθε περίπτωση, ο Ισλανδός σκηνοθέτης της ταινίας «Everest» Μπαλτάζαρ Κορμάκουρ έχει αρχίσει τα γυρίσματα της σειράς «Katla» για το Netflix σε στούντιο έκτασης 4.200 τ.μ. κοντά στο Ρέικιαβικ, ήδη από τις αρχές Μαΐου. 

Ο Κορμάκουρ, ο πρώτος που επέστρεψε στα γυρίσματα εν μέσω lockdown στην Ισλανδία δήλωσε ότι εθεσαν σε εφαρμογή από κοινού με το Netflix ένα σύστημα που πιθανότατα θα υιοθετηθεί και από άλλα κινηματογραφικά συνεργεία. Πέρα από τα τεστ για τον κορονοϊό σε καστ και συνεργείο, τον έλεγχο της θερμοκρασίας κάθε πρωί και τη απόσταση των δύο μέτρων, δημιούργησε ένα σύστημα χρωματικής κωδικοποίησης για τους τέσσερις κύριους χώρους του στούντιο, προκειμένου να περιορίσει τον αριθμό των μελών του συνεργείου σε κάθε περιοχή σε 20.

Όσο για το πώς έκανε γυρίσματα εν μέσω πανδημίας, η απάντηση του ήταν ότι το στούντιο του βρίσκεται σε απομονωμένη τοποθεσία.

Με πληροφορίες από Deadline, Variety

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.