Header Ads

Παναγιωτόπουλος: Ψευδής είδηση τα περί υπερπτήσεις τουρκικού F-16 πάνω από την Καβάλα

Σε κατηγορηματική διάψευση δημοσιευμάτων περί υπερπτήσης τουρκικού F-16 πάνω από Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Λήμνο, Λέσβο και Χίο στις 25 Μαρτίου προέβη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, κάνοντας λόγο για «ορισμό της ψευδούς είδησης».

«”Υπερπτήση τουρκικού F-16 πάνω από την Καβάλα”; Πρόκειται για τον ορισμό της ψευδούς είδησης. Όσοι την αναπαράγουν καθίστανται αυτομάτως υπόλογοι. Με αυτά τα θέματα δεν παίζουμε!» έγραψε σχετικά ο υπουργός.

 

 

Σημειώνεται πως την Τετάρτη το ΑΠΕ-ΜΠΕ είχε μεταδώσει τηλεγράφημα με τίτλο: «Μπαράζ πτήσεων τουρκικών αεροσκαφών πάνω από νησιά του Αιγαίου και τον Έβρο λίγα λεπτά μετά τις πτήσεις των ελληνικών F-16 για την 25η Μαρτίου» που μεταδόθηκε την 25η Μαρτίου στις 15:09, στο οποίο αναφερόταν πως μεμονωμένο τουρκικό F-16 που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης «πέταξε πάνω από Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Λήμνο, Λέσβο και Χίο».

Σε διευκρίνιση- επανόρθωση που βγήκε την Πέμπτη από το ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρεται πως αυτό γράφτηκε εκ παραδρομής από τον αρχισυντάκτη βάρδιας, και το ορθό είναι ότι πάνω από τις παραπάνω περιοχές πέταξε μόνον το ζεύγος των ελληνικών F-16 που πραγματοποιούσε εκείνη την ώρα πτήση στον ελληνικό εναέριο χώρο και ουδέποτε το τουρκικό F-16.

«Ζητούμε συγγνώμη για την αναστάτωση που μπορεί να προκλήθηκε» καταλήγει το διευκρινιστικό τηλεγράφημα.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.