Header Ads

ΕΕΤΕΜ: Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.: Προστέθηκαν νέοι Κ.Α.Δ Μηχανικών που πλήττονται από την πανδημία του COVID19 ποιες είναι οι διαδικασίες

Μετά και την τελευταία παρέμβαση της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών προστέθηκαν νέοι Κ.Α.Δ στη Λίστα με τις κατηγορίες πληττομένων από την πανδημία του COVID19. Ανάμεσα σ’ αυτές είναι και οι κατηγορίες 43.21 και 43.2242.9943.99 και οι σχετικές υποκατηγορίες τους οι οποίες καλύπτουν πολλούς συναδέλφους που δραστηριοποιούνται σε Ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις και σε κατασκευές.

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου παρατίθενται και οι σχετικές διαδικασίες για την χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 800 ευρώ και της αποζημίωσης κατάρτισης των 600 ευρώ καθώς και τις λοιπές διευκολύνσεις για επιχειρήσεις, εργαζομένους και αυτοαπασχολουμένους.

Επίσης επισημαίνεται ότι για τους επιστήμονες-ελεύθερους επαγγελματίες, οι δικαιούχοι συμμετοχής στην τηλε-κατάρτιση, θα μπορούν να συμπληρώνουν τη σχετική υπεύθυνη δήλωση σε πλατφόρμα που θα τηρείται στο Υπουργείο Εργασίας.

Υπενθυμίζουμε ότι ακόμη δεν έχει δημοσιοποιηθεί η ακριβής διαδικασία της τηλεκατάρτισης για τον μήνα Απρίλιο από το Υπουργείο Εργασίας (ενεργοποίηση πλατφόρμας, αίτηση συμμετοχής, προϋποθέσεις, ημερομηνίες, γνωστικά αντικείμενα, πιστοποίηση, φορείς υλοποίησης και κάθε λεπτομέρεια).

Για κάθε νεότερη εξέλιξη θα υπάρξει ενημέρωση των συναδέλφων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟY Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

ΕΕΤΕΜ ΚΟΖΑΝΗΣ
Από το Blogger.