Header Ads

Στίβεν Κινγκ για πανδημία και Τραμπ: Το γεγονός πως κανείς δεν ήταν προετοιμασμένος με αφήνει άναυδο

Έχουν περάσει τέσσερις δεκαετίες από τότε που ο Στίβεν Κινγκ έγραψε το βιβλίο με τίτλο «Το Κοράκι» (The Stand). Πρόκειται για μυθιστόρημα με θέμα μία  θανατηφόρα πανδημία  γρίπης που σκοτώνει το μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού.

Ο σπουδαίος Αμερικάνος συγγραφέας δυσκολεύεται να καταλάβει, όπως δήλωσε μιλώντας στο CNN, για ποιό λόγο οι αρχές δεν είδαν την κρίση του κορονοϊού να έρχεται έτσι ώστε να λάβουν όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα.

«Τι τελευταίες τρεις με τέσσερις εβδομάδες ο κόσμος μου λέει, ”Ζούμε στον κόσμο του Στίβεν Κινγκ” και σκέφτομαι πόσο πολύ θα ήθελα να μην συμβαίνει αυτό», δηλώνει ο συγγραφέας που τα βιβλία του έχουν ξεπεράσει τις 350 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως.

«Ηταν θέμα χρόνου να συμβεί αυτό. Έγραψα «Το Κοράκι», το 1979 και από τότε μέχρι τώρα ήταν σα να το περιμέναμε. Το γεγονός πως κανείς δεν ήταν προετοιμασμένος με αφήνει άναυδο».

Ο Κινγκ είναι λαλίστατος όταν ασκεί κριτική στον πρόεδρο Τραμπ σχετικά με τα αντανακλαστικά του στην κρίση. Την Κυριακή προσέθεσε και τον κυβερνήτη της πολιτείας της Φλόριντα, ρεπουμπλικάνο Ρον ΝτεΣάντις, στους πολιτικούς που δεν αντέδρασαν όπως έπρεπε.

Ο ΝτεΣάντις δέχεται σφοδρή κριτική γιατί άφηνε τις ορδές των φοιτητών να κατακλύζουν τις παραλίες για τις διακοπές του «Spring Break» ενώ θα έπρεπε να δώσει άμεσα εντολή για κατ’οίκον περιορισμό.

«Είναι ακατανότο αυτό που έγινε. Θυμάμαι την δεκαετία του ’70, όταν οι ρεπουμπλικάνοι, γελούσαν με τον Τζίμι Κάρτερ γιατί ήταν αναποφάσιστος και χωρίς τσαμπουκά. Τώρα υποτίθεται πως τόσο ο πρόεδρος που έχουμε όσο και ο ΝτεΣάντις είναι άνθρωποι που δεν τους αρέσει να κωλυσιεργούν, που λύνουν άμεσα το όποια πρόβληματα εμφανίζονται και με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωποι. Εχουν τσαμπουκά».

Ο Στίβεν Κινγκ που μοιράζεται τον χρόνο του μεταξύ των πολιτειών της Φλόριντα και του Μέιν, συνέχισε την κρίτικη του λέγοντας.

«Στην αρχή ο Τραμπ έλεγε πως δεν είναι κάτι σοβαρό, μην ανησυχείτε, όλα θα πάνε καλά. Μόλις άρχισε να βλέπει τις επιπτώσεις στο χρηματιστήριο της Γουόλ Στριτ και κατ′ επέκταση στα σπίτια μας, δήλωνε πως μέχρι το Πάσχα όλα θα έχουν διορθωθεί και θα μπορούμε να γεμίσουμε με κόσμο τις εκκλησίες. Και δύο μέρες μετά μιλούσε για καραντίνα. Ουτε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Αντριου Κουόμο δεν το ήξερε. Απλά το έβγαλε ξαφνικά από το μυαλό του».

Τέλος, έδωσε και μια ευχάριστη είδηση για τους φανατικούς του αναγνώστες. Το καινούργιο του βιβλίο με τίτλο «If It Bleeds», θα κυκλοφορήσει, στις 28 Απριλίου, δύο εβδομάδες νωρίτερα απ′ ό,τι ήταν αρχικά προγραμματισμένο, προκειμένου να βοηθήσει με τον τρόπο του στο κατ′ οίκον περιορισμό που βιώνει ο κόσμος.

Μάλιστα πρόκειται για την ίδια ημερομηνία με την έκδοση του βιβλίου του Τζον Γρίσαμ, «Camino Winds», με τον Κίνγκ να σέφτεται να προτείνει στον εκδότη να γίνει σε μορφή «Δύο σε ένα».

Πολίτες που ανησυχούν ότι πάσχουν από λοίμωξη του αναπνευστικού (πυρετό ή/και βήχα ή/και δύσπνοια) και ήρθαν σε επαφή με πιθανό ή επιβεβαιωμένο κρούσμα ή έχουν ιστορικό ταξιδιού σε πληττόμενες χώρες θα πρέπει να επικοινωνούν με τον ΕΟΔΥ στο τηλ. 1135.

Προσοχή: Δεν θα πρέπει να επισκέπτονται ιδιωτικά ιατρεία, εφημερεύοντα νοσοκομεία, εξωτερικά ιατρεία κ.λπ. Ο ΕΟΔΥ θα μεριμνήσει για την διακομιδή τους σε νοσοκομεία αναφοράς του κορονοϊού.  Χρήσιμες πληροφορίες εδώ.

Πηγή: CNN.com

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.