Header Ads

Η πανδημία κορονοϊου θα τελειώσει πιθανότατα μέχρι τον Ιούνιο - Τι εκτιμά παγκοσμίου φήμης επιδημιολόγος

Η πανδημία κορονοϊού το πιθανότερο είναι πως θα έχει τελειώσει μέχρι τον Ιούνιο, εκτιμά ο Τζονγκ Νανσαν ο κινέζος επιδημιολόγος και κορυφαίος σύμβουλος της κινεζικής κυβέρνησης.

Όπως τονίζει, πολλά από τα «εισαγόμενα» κρούσματα είναι ασυμπτωματικοί ασθενείς και τα ποσοστά μόλυνσης ασθενών που έχουν ήδη νοσήσει είναι πολύ χαμηλά, επεσήμανε ο 83χρονος ο παγκοσμίου φήμης επιστήμονας, γνωστός για την τεράστια συμβολή του στην καταπολέμηση του SARS το 2003. 

Σημειώνεται πως όπως ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας, η χώρα έχει πλέον ξεπεράσει την κορύφωση της επιδημίας ενώ ο αριθμός των νέων κρουσμάτων και νεκρών μειώνεται καθημερινά. 

Στο μεταξύ οι τοπικές κυβερνήσεις στην Κίνα, τονίζεται πως τώρα πρέπει να καταβάλουν τις μέγιστες προσπάθειες για να διασφαλίσουν ότι οι πολίτες θα επιστρέψουν στη δουλειά τους το ταχύτερο δυνατό, καθώς οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερο αρνητικό αντίκτυπο από τον κορονοϊό, όπως γράφει στο κύριο άρθρο της σήμερα η China Daily.

Τα έκτακτα μέτρα που επιβλήθηκαν σε όλη την Κίνα για να περιοριστεί το ξέσπασμα του νέου κορονοϊού είχαν τεράστιο αντίκτυπο στην τοπική οικονομία με την δραστηριότητα των εργοστασίων να βυθίζεται τον Φεβρουάριο στο χειρότερο επίπεδο που έχει καταγράψει ποτέ.

Η Κίνα έχει αναλάβει δράση για να προσπαθήσει να διασφαλίσει ότι οι κάτοικοι των περιοχών χαμηλού κινδύνου επιστρέφουν στις δουλειές τους και ότι θα αποκατασταθεί η παραγωγή στα επίπεδα προ της επιδημίας του νέου κορονοϊού, αλλά πολλές επιχειρήσεις εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν ελλείψεις εργατικού δυναμικού και προβλήματα στις αλυσίδες τροφοδοσίας, επισημαίνει η κινεζική εφημερίδα.

Πηγές: Reuters, Xinhua 

 

 

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.