Header Ads

Θετική στο τεστ κορονοϊού η σύζυγος του Τζάστιν Τριντό

Η σύζυγος του πρωθυπουργού του Καναδά, Σοφί Γκρεγκουάρ Τριντό, είναι θετική στον κορονοϊό, όπως επιβεβαιώθηκε από τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε. Το γεγονός ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες του επικεφαλής της καναδικής κυβέρνησης.

Η γυναίκα, που είναι 44 ετών, την περασμένη εβδομάδα είχε πραγματοποιήσει ταξίδι στο Λονδίνο, ενώ το βράδυ της Τετάρτης παρουσίασε σημάδια γρίπης, αφού εμφάνισε χαμηλό πυρετό και λίγο πόνο στον λαιμό.

Αυτή την στιγμή παραμένει σε απομόνωση, ενώ τα συμπτώματα παραμένουν ήπια.

Καλή είναι και η υγεία του πρωθυπουργού, ο οποίος από την Πέμπτη έχει τεθεί μόνος του σε καραντίνα. Ακολουθώντας τις συμβουλές των γιατρών, θα παραμείνει για 14 ημέρες στο σπίτι. Οι ίδιοι τόνισαν πως δεν διατρέχουν κίνδυνο όσοι συναντήθηκαν πρόσφατα μαζί του.

Ο Τζάστιν Τριντό σε tweet του ανέφερε πως αισθάνεται μια χαρά και πως θα εργάζεται από το σπίτι.

Ο Καναδός πρωθυπουργός δεν θα υποβληθεί σε τεστ «σε αυτό το στάδιο» και θα «συνεχίσει να ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του», ανέφερε το γραφείο του, που διαβεβαίωσε πως θα απευθυνθεί στους Καναδούς αργότερα σήμερα.

Ο ίδιος συνομίλησε με τους ηγέτες της Ιταλίας, των ΗΠΑ και της Βρετανίας, κατά την ανακοίνωση.

Στον Καναδά καταγράφονταν μέχρι την Πέμπτη πάνω από 150 κρούσματα του κορονοϊού, στη μεγάλη πλειονότητά τους στο Οντάριο (στο κεντρικό τμήμα της χώρας) και στη Βρετανική Κολομβία (στο δυτικό), με έναν θάνατο ασθενούς.

Σε προσωπικό μήνυμά της προς τους Καναδούς, η Γκρεγκουάρ-Τριντό καθησύχασε τους συμπατριώτες της για την κατάστασή της.

«Βρίσκομαι σε καραντίνα, αλλά η κατάστασή μου δεν έχει σύγκριση με αυτή άλλων οικογενειών στον Καναδά, η υγεία των οποίων δοκιμάζεται πολύ πιο σοβαρά», τόνισε η σύζυγος του πρωθυπουργού, πρώην τηλεοπτική παρουσιάστρια.

Δύο ακόμα μέλη του υπουργικού Συμβουλίου επέλεξαν να επιδείξουν υπευθυνότητα και να μείνουν στο σπίτι. Ο υπουργός Φυσικών Πόρων, Σίμους Ορεγκαν την Τρίτη σε tweet του ανέφερε ότι αισθάνεται μια χαρά αλλά θα εργαστεί από το σπίτι του επειδή έχει έναν επίμονο βήχα.

Η υπουργός διεθνούς εμπορίου επίσης, Μέρι Εντζι, δήλωσε ότι τις τελευταίες ημέρες αισθάνεται δύσπνοια. Οι γιατροί την συμβούλεψαν να εργάζεται επίσης από το σπίτι της.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.