Header Ads

Το Tinder προσθέτει «κουμπί πανικού» για τα επικίνδυνα πρώτα ραντεβού

Αλλαγές με στόχο ασφαλέστερα ραντεβού προτίθεται να κάνει το κοινωνικό μέσο γνωριμιών, Tinder, καθώς σκοπεύει να προσθέσει άμεσα «κουμπί πανικού» το οποίο θα ειδοποιεί τις αρχές αν κινδυνεύει η ακεραιότητα κάποιου ανθρώπου.

Ειδικότερα, το ιδιαίτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης θέλει -όπως τονίζει- να προστατεύσει τους χρήστες από το ενδεχόμενο για παράδειγμα ενός βιασμού και έτσι επένδυσε σε ένα αξιόλογο ποσό, που δεν αποκαλύπτεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, στην εταιρεία Noonlight για την ανάπτυξη αυτής της λειτουργίας.

Έτσι, όταν κάποιος πατήσει το «κουμπί πανικού», θα λάβει μήνυμα από την εταιρεία Noonlight και πρέπει να απαντήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα για να διαπιστωθεί ότι είναι ασφαλής. Αν δεν το κάνει, τότε ειδοποιούνται οι αρχές.

Το «κουμπί πανικού» παρακολουθεί τα ραντεβού των χρηστών με της αδειοδότησης που εκείνοι παρέχουν στο κινητό τηλέφωνό τους αναφορικά με την τοποθεσία τους.

Οι χρήστες θα μπορούν να προσθέσουν ένα σήμα στο προφίλ τους που θα υποδεικνύει πως χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της Noonlight.

Η CEO της Match Group στην οποία ανήκει το Tinder, Μάντι Γκίνσμπεργκ, δήλωσε στη «Wall Street Journal»:

«Έχετε την επιλογή να βεβαιωθείτε ότι οι άνθρωποι μπορούν να σας βοηθήσουν αν το χρειαστείτε».

Πάντως, η ίδια διαψεύδει τόσο τη χρήση δεδομένων των χρηστών για λόγους μάρκετινγκ όσο και την περίπτωση «λανθασμένων συναγερμών», επισημαίνοντας:

«Αν κάποιος δεν ανταποκριθεί, στη χειρότερη περίπτωση εμφανίζεται κάποιος και χτυπά στην πόρτα. Δεν είναι το χειρότερο πράγμα στον κόσμο».

Το Tinder έχει δεχθεί κατά καιρούς έντονη κριτική πως δεν κάνει αρκετά για την ασφάλεια των χρηστών του και τον αποκλεισμό πιθανών άλλων επικίνδυνων χρηστών, ειδικά μετά τις αναφορές για σεξουαλικές επιθέσεις κατόπιν γνωριμιών που έγιναν μέσω της εφαρμογής. 

 

(Με πληροφορίες από BBC

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.