Header Ads

Δεν είχε πουλήσει ούτε ένα βιβλίο μέχρι που ο συγγραφέας Νιλ Γκέιμαν έκανε ένα retweet

Πιθανώς πρώτη φορά στα εκατό χρόνια λειτουργίας του, εκείνη την ημέρα δεν είχε μπει ούτε ένας πελάτης. Μέχρι που ένα μελαγχολικό tweet με φωτογραφίες από τους άδειους διαδρόμους του βιβλιοπωλείου και ένα εξίσου μελαγχολικό σχόλιο για τις μηδενικές εισπράξεις, έφερε μέσα σε λίγες ώρες περισσότερους από 1.100 νέους followers και το πιο σημαντικό, παραγγελίες άνω των 1000 ευρώ. 

Το Petersfield Bookshop είναι ένα μικρό, ανεξάρτητο βιβλιοπωλείο στο Χαμσάιρ της Βρετανίας με παλαιά και μεταχειρισμένα βιβλία και χάρτες.

Ο Ρόμπερτ Σάνσομ εργάζεται σε αυτό τα τελευταία δεκατρία χρόνια και η ιδέα για το tweet ήταν δική του. Βεβαίως, δεν περίμενε ότι ο διάσημος, πολυβραβευμένος συγγραφέας Νιλ Γκέιμαν θα έκανε retweet το ποστ του Petersfield Bookshop στα εκατομμύρια των followers του και ότι ως διά μαγείας το μικρό βιβλιοπωλείο θα κατακλυζόταν με ηλεκτρονικές παραγγελίες από όλο τον κόσμο. «Ήταν πραγματικά συγκινητικό. Οι άνθρωποι ήταν τόσο ευγενικοί» είπε ο Ρόμπερτ. 

Από την πλευρά του, ο Νιλ Γκέιμαν σχολίασε την εξέλιξη ως εξής: «Αυτή τη σκοτεινή εποχή είναι θαυμάσιο να βλέπεις το twitter να κάνει κάτι καλό». 

Ο Τζον Γουέστγουντ, ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου, δήλωσε έκπληκτος: «δεν καταλαβαίνω τα social media, είμαι παλιομοδίτης, αλλά όταν μου τηλεφώνησε ο Ρομπ και μου είπε τα νούμερα, τρελάθηκα».

Μέχρι το βράδυ της Τετάρτης, η αρχική ανάρτηση είχε γίνει retweet περισσότερες από 6.000 φορές και είχε πάνω από 11.000 likes. 

Μετά από όλα αυτά, το μικρό βιβλιοπωλείο ανέβασε στο twitter ενα πολύ διαφορετικό μήνυμα: «Τι νύχτα! Είμαστεπραγματικά  συγκλονισμένοι. Έχουμε 1.100 νέους ακολούθους. Έχουμε πολλές online παραγγελίες βιβλίων. Έχουμε περισσότερα από 300 μηνύματα, πολλά από τα οποία είναι για βιβλία. Θα απαντήσουμε όσο πιο σύντομα μπορούμε. Σας ευχαριστούμε πολύ!»

Με πληροφορίες από Metro

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.