Header Ads

Πέθανε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός των Monty Python, Τέρι Τζόουνς

Ο Τέρι Τζόουνς, ιδρυτικό μέλος των Monty Python και σκηνοθέτης των τριών από τις τέσσερις ταινίες που γύρισαν, πέθανε σε ηλικία 77 ετών.

Το 2015 ο Τέρι Τζοόυνς είχε διαγνωσθεί με άνια. Εκτοτε είχε αναλάβει δράση, ως το κεντρικό της καμπάνιας για την συγκεκριμένη ασθένια, προκειμένου να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη.

Γεννήθηκε το 1942, στο Κόλγουιν Μπέι, της Ουαλίας και σε παιδική ηλικία μετακόμισε στην Αγγλία. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Εκεί γνώρισε τον Μάικλ Πάλιν και το 1969 μαζί με τους Τζον Γκλις, Γκρέιαμ Τσάπμαν, Ερικ Αϊντλ και Τερι Γκίλιαμ, παρουσιάζουν στην τηλεόραση του BBC, κωμικά σκετς, που σύντομα θα γίνουν γνωστά με την ονομασία «Monty Python’s Flying Circus».

Η σειρά αυτή θα αφήσει εποχή στην βρετανική τηλεόραση. Θα προβληθεί για πέντε χρόνια, έως το 1974. 

Φαινομενικά χαοτική, συχνά σουρεαλιστική και τυπικά τολμηρή, το Flying Circus των Monty Python θα γίνει μια από τις σημαντικότερες σειρές στην ιστορία του BBC. Θα αποτελέσει την επανάσταση για τον χώρο της κωμωδίας, δημιουργώντας δική της σχολή εκφράσεων και θα εμπνεύσει μια ολόκληρη γενιά κωμικών.Η αγάπη του Τζόουνς για την γυναικεία πλαστοπροσωπία ήταν ένα βασικό χαρακτηριστικό της παράστασης, όπως ήταν και η ευρηματική του γράψιμο.

 

Πηγή: HuffPost UK

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.