Header Ads

Megxit: H βασιλική συνάντηση για την παραίτηση Χάρι και Μέγκαν - Τι θα ακολουθήσει

Ο πρίγκιπας Χάρι θα συναντήσει την Δευτέρα την γιαγιά του, Βασίλισσα Ελισάβετ, προκειμένου να ξεκινήσουν τις συζητήσεις για το περίφημο Megxit (λίγες ημέρες μετά τη ψήφιση της συμφωνίας για το Brexit), το οποίο προκάλεσε αναταραχή στο Μπάκιγχαμ. Μάλιστα, για το οικογενειακό συμβούλιο, ο πρίγκιπας Κάρολος πήρε εσπευσμένα πτήση από το Ομάν όπου βρίσκονταν για να συμμετέχει στις συναντήσεις.

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα συγκεντρωθούν στο Σάντριγχαμ όπου και θα ξεκινήσει το συμβούλιο, με σκοπό να βρεθεί μία λύση για την απόφαση της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι, να παραιτηθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα. Η στάση του ζευγαριού προκάλεσε την οργή της βασίλισσας, η οποία θέλει να τελειώνει γρήγορα με αυτή την υπόθεση.

Κάποια από τα πιθανά σενάρια του Megxit είναι τα εξής:

  • Mια μόνιμη μετακόμιση στη Βόρεια Αμερική και ένα «ήπιο» Megxit, στο οποίο το ζευγάρι θα έχει την άνεση να μοιραστεί τον χρόνο του ανάμεσα στη Βρετανία και στο εξωτερικό και να διατηρήσει πλήρως τους ρόλους του στη βασιλική οικογένεια.

  • Ο Χάρι πιθανότατα θα αντιμετωπίσει «διπλό φόρο» σε οποιοδήποτε εμπορικό εισόδημα έχει και θα πληρώσει για το Frogmore Cottage, το σπίτι του στο Γουίνσδορ που ανακαινίστηκε με κόστος 2,4 εκατ. λίρες, εφόσον εκείνος και η Μέγκαν αποφασίσουν να παραιτηθούν τελικά από τα βασιλικά τους καθήκοντα και να εγκατασταθούν στο εξωτερικό.

  • Ο Χάρι θα πληρώνει διπλάσιους φόρους προκειμένου να μοιράσει τον χρόνο του σε δύο χώρες, οι οποίες απαιτούν οι κάτοικοι τους να μένουν πάνω από 183 μέρες το χρόνο.

  • Η Μέγκαν, ως Αμερικανίδα υπήκοος, πρέπει ήδη να πληρώσει φόρο στις ΗΠΑ για οποιαδήποτε εισοδήματα έχει, ανεξάρτητα από το πού ζει.

  • Το ζευγάρι μπορεί επίσης να αντιμετωπίσει κυρώσεις για τις χρηματοδοτήσεις που λαμβάνει από το κτήμα του Πρίγκιπα Κάρολου στην Κορνουάλη και να πληρώσει ενοίκιο για το Frogmore Cottage.

  • Εκτός από τη συζήτηση για τα οικονομικά του Σάσεξ, στη συνάντηση στο Σάντρινγχαμ θα συζητηθεί και κάποιος νέος πιθανός ρόλος για τον Χάρι.

Ηδη, προκειμένου να γίνει ευκολότερη η διαδικασία «ανεξαρτησίας» του ζευγαριού έχουν γίνει συζητήσεις με τις κυβερνήσεις της Βρετανίας και του Καναδά, αλλά θα χρειαστούν εβδομάδες, ίσως και μήνες, για να υπάρξει αποτέλεσμα. Υπάρχουν ζητήματα όπως η βίζα τους, οι φόροι, η ασφάλεια και άλλα που πρέπει να επεξεργαστούν, από την στιγμή που το ζευγάρι αποφάσισε να πάει να μείνει τον μισό χρόνο στην βόρεια Αμερική και τον άλλο μισό στην Βρετανία.

Οσο όμως όλοι στη Βρετανία περιμένουν τις συζητήσεις για το Megxit, Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρι φαίνεται πως έχουν ήδη προχωρήσει στον σχεδιασμό της «οικονομικής ανεξαρτησίας τους». Το πριγκιπικό ζευγάρι έκανε αίτηση για την κατοχύρωση δικαιωμάτων εμπορικής εκμετάλλευσης του όρου Sussex Royal για Αυστραλία, Καναδά, Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ.

(Mε πληροφορίες από BBC

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.