Header Ads

Τέθηκε σε διαθεσιμότητα η επικεφαλής των βραβείων Grammy

Η διευθύνουσα σύμβουλος και πρόεδρος των βραβείων Grammy, Ντέμπορα Ντάγκαν, απομακρύνθηκε από τη θέση της, δέκα μέρες πριν την φετινή τελετή, μετά από ισχυρισμό περί ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Η Ντούγκαν, η πρώτη γυναίκα επικεφ των βραβείων, στην 60χρονη ιστορία των Grammy, τέθηκε σε διαθεσιμότητα, την Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου.

Με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Los Angeles Times, το συμβούλιο της Δισκογραφικής Ακαδημίας, ανέφερε πως προχώρησε σε αυτή την κίνηση ύστερα από «επίσημη καταγγελία για ανάρμοστη συμπεριφορά προς συνεργάτιδα - ανώτατο στέλεχος, της Δισκογραφικής Ακαδημίας».

«Λαμβάνοντας υπόψιν, την επίσημη καταγγελία από ανώτατο στέλεχος για ανάρμοστη συμπεριφορά, από την διευθύνουσα σύμβουλο και πρόεδρο της Δισκογραφικής Ακαδημίας, Ντέμπορα Ντάγκαν, το Διοικητικό Συμβούλιο της Δισκογραφικής Ακαδημίας, θέτει αυτήν, σε διαθεσιμότητα, με άμεση ισχύ».

«Το Διοικητικό Συμβούλιο, προσέλαβε δύο ανεξάρτητους ελεγκτές, προκειμένου να διεξάγουν έρευνα σχετικά με την καταγγελία».

«Το Διοικητικό Συμβούλιο θεώρησε απαραίτητη την ενέργεια αυτή, προκειμένου να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των μελών  της Δισκογραφικής Ακαδημίας, να ανεβάσει το ηθικό των εργαζομένων και να δώσει την δυνατότητα στην Δισκογραφική Ακαδημία, να επικεντρωθεί στην αποστολή της, που δεν είναι άλλη από το να υπηρετεί τους δημιουργούς της μουσικής».

Η Ντούγκαν ανέλαβε πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Δισκογραφικής Ακαδημίας, ύστερα από την αποχώρηση του Νιλ Πόρτναου, το 2018. Η συγκεκριμένη αποχώρηση δεν υπήρξε «βελούδινη» καθώς ο Πόρτναου, ξεκαθάρισε πως, αν οι γυναίκες θέλουν να έχουν περισσότερες υποψηφιότητες στα Grammy, θα προκείψει μόνο αν «βγουν μπροστά» και τις διεκδικήσουν.

Η φετινή απονομή των βραβείων Grammy είναι προγραμματισμένη για τις 26 Ιανουαρίου, στο Λος Αντζελες, με οικοδέσποινα την Αλίσια Κιζ, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

 

Πηγή: HuffPost UK

 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.