Header Ads

Παναμάς: Εξορκιστές βασάνισαν μέχρι θανάτου επτά άτομα - Εγκυος μεταξύ των θυμάτων

Μια έγκυος γυναίκα και πέντε από τα παιδιά της είναι μεταξύ των ατόμων που βρήκαν τραγικό θάνατο σε ένα αποτρόπαιο έγκλημα στον Παναμά, για το οποίο υπάρχουν υποψίες εξορκισμού.

Οι αρχές πιστεύουν ότι μια θρησκευτική αίρεση πραγματοποίησε εξορκισμό στα θύματα στην περιοχή Νγκόμπε-Μπουγκλέ, στα βορειοδυτικά του Παναμά. Τουλάχιστον 15 ακόμη όμηροι απελευθερώθηκαν από τις αρχές ενώ 10 άτομα συνελήφθησαν ως ύποπτοι για τις δολοφονίες.

Οι άτυχοι άνθρωποι, οι οποίοι προέρχονταν από μια κοινότητα ιθαγενών, αιχμαλωτίστηκαν από παράτυπους ιεροκήρυκες, που τους βασάνισαν, τους ξυλοκόπησαν, τους έκαψαν και τους χάραξαν με ματσέτες για να τους κάνουν «μετανοήσουν για τις αμαρτίες τους».

Οι 15 άνθρωποι που διασώθηκαν φέρουν βαριές σωματικές βλάβες καθώς δέχθηκαν χτυπήματα με ξύλινα μπαστούνια και Βίβλους.

Ο τάφος με τις σορούς εντοπίστηκε αφότου ντόπιοι ειδοποίησαν την αστυνομία το περασμένο Σαββατοκύριακο για την κράτηση οικογενειών παρά τη θέλησή τους από την εκκλησία των ιθαγενών.

Η απομακρυσμένη περιοχή που βρέθηκαν τα άψυχα σώματά τους βρίσκεται περίπου 250 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη του Παναμά και ελέγχεται από μια θρησκευτική αίρεση που ονομάζεται «Νέο Φως του Θεού».

Οι υπόπτοι, στους οποίους περιλαμβάνεται και ένας ανήλικος, αναμένεται να εμφανιστούν στο δικαστήριο την Παρασκευή ή το Σάββατο.

Μια πηγή κοντά στην έρευνα ανέφερε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ότι ένας από τους συλληφθέντες είναι ο πατέρας της εγκύου γυναίκας που βρέθηκε σε φρεσκοσμαμμένο τάφο.

Ενας τοπικός αξιωματούχος είπε ότι οι αστυνομικοί ήταν συγκλονισμένοι από αυτό που είδαν. Μεταξύ άλλων, αντίκρισαν μια γυμνή γυναίκα, μαζί με ματσέτες, μαχαίρια και μια κατσίκια που θυσιάστηκαν στο πλαίσιο του τελετουργικού.

Οι τοπικές αρχές χαρακτήρισαν την εν λόγω σέχτα «σατανική» και ζήτησαν την άμεση διάλυσή της.

Πιστεύεται ότι το κίνημα του «Νέου Φωτός του Θεού» δραστηριoποιείτο στην περιοχή μόνο για τρεις μήνες - και το Σάββατο, ένα από τα μέλη της αίρεσης υποστήριξε ότι έλαβε ένα μήνυμα από τον Θεό που του έλεγε ότι όλοι πρέπει να μετανοήσουν ή να πεθάνουν.

(με πληροφορίες από BBC, Skynews)

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.