Header Ads

Ιερουσαλήμ: Σύλληψη ραββίνου που φέρεται να κρατούσε δεκάδες γυναίκες σκλάβες

Η ισραηλινή αστυνομία συνέλαβε έναν ραββίνο που φέρεται να κρατούσε περίπου 50 γυναίκες και παιδιά υπό συνθήκες σκλαβιάς.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, η σύλληψη έγινε μετά από επιδρομή σε κτίριο στην Ιερουσαλήμ, όπου τα φερόμενα θύματα θεωρείται πως κρατούνταν αποκομμένα από τις οικογένειές τους. Σύμφωνα με την αστυνομία οι γυναίκες είχαν υποστεί βίαιες συμπεριφορές και τους είχαν κλαπεί λεφτά. Ο ύποπτος, ηλικίας άνω των 60 ετών, αρνείται πως έκανε κάτι αξιόμεμπτο.

Ο ραββίνος συνελήφθη σε μια συνοικία υπερ-ορθόδοξων στην κεντρική Ιερουσαλήμ λόγω υποψιών πως διατηρούσε μια «κλειστή κοινότητα» όπου γυναίκες και παιδιά «εργάζονταν υπό συνθήκες σκλαβιάς».

 

 

Ο ίδιος είχε οκτώ γυναίκες συνεργούς, που φέρονται να απομόνωναν τις άλλες γυναίκες σε κτιριακό συγκρότημα, μαζί με παιδιά ηλικίας μέχρι πέντε ετών.

«Ξέρουμε πως οι γυναίκες και τα παιδιά ήταν εκεί για αρκετούς μήνες, μέσα στο σπίτι» είπε ο Μίκι Ρόζενφελντ, εκπρόσωπος της αστυνομίας, σύμφωνα με το Associated Press. «Ξέρουμε πως τους πήρε τα χρήματα και τις κρατούσε παρά τη θέλησή τους».

Σε βίντεο φαίνονταν κρεβάτια σε μικρούς χώρους, μαζί με στοίβες χρημάτων.

Δίμηνη έρευνα έλαβε χώρα μετά από αναφορές πως ο συγκεκριμένος ραββίνος επί σειρά ετών διέπραττε «σοβαρά αδικήματα» σε βάρος αυτών που ζούσαν στο κτίριο, σύμφωνα με την αστυνομία.

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.