Header Ads

Ινδονησία: Ιπτάμενη ζαργάνα κάρφωσε ψαρά στον λαιμό

Απορίας άξιον είναι πώς ζει ακόμη ένας Ινδονήσιος ψαράς, ο οποίος δέχθηκε θανατηφόρα επίθεση από ιπτάμενη ζαργάνα, σε ένα περιστατικό που δεν έχει προηγούμενο.

Ο Μοχάμαντ Ιντούλ, 16 ετών, είχε βγει ένα βράδυ βαρκάδα για ψάρεμα με ένα συμμαθητή του κι ενώ βρισκόταν στα ανοικτά της θάλασσας, σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από την ακτή, ο φίλος του άναψε το φακό που είχαν μαζί τους.

Τότε μια ζαργάνα πήδηξε από το νερό και τον κάρφωσε με τα κοφτερά της σαγόνια στο λαιμό, προκαλώντας του διαμπερές τραύματα, αφού τον τρύπησε από άκρη σε άκρη.

Ο άτυχος έφηβος έπεσε στη θάλασσα από τη δύναμη του χτυπήματος, με το ψάρι των 75 εκατοστών να βρίσκεται ακόμη καρφωμένο στο λαιμό του. 

Διατηρώντας τις αισθήσεις του αλλά και την ψυχραιμία του, με κάποιο τρόπο κατάφερε να κολυμπήσει  μέχρι τη στεριά. Ο πατέρας του τον οδήγησε στο νοσοκομείο, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 1,5 ώρας (οδικώς) από το χωριό που σημειώθηκε το συμβάν.

Εκεί, όμως, διαπίστωσαν έκπληκτοι πως οι γιατροί δεν διέθεταν τον κατάλληλο εξοπλισμό, και αναγκάστηκαν να τον μεταφέρουν σε άλλο νοσοκομείο, ακόμη πιο μακριά.

Οι γιατροί δεν πίστευαν στα μάτια τους με αυτό που αντίκρισαν και χρειάστηκαν περίπου μια ώρα για να αφαιρέσουν το ψάρι από το σώμα του.

Ο 16χρονος, πάντως, λέει ότι δεν έχασε την αγάπη του για το ψάρεμα μετά από αυτό. «Απλά πρέπει να είμαι πιο προσεκτικός την επόμενη φορά. Οι ζαργάνες δεν αντέχουν το φως - για αυτό έγινε ό,τι έγινε» δήλωσε ο ίδιος στο BBC.

(με πλήροφορίες από BBC)

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.