Header Ads

Έρχονται νέες προσλήψεις στην ΕΡΤ

photo: Eurokinissi

Έρχονται προσλήψεις και πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου για εργαζόμενους στην ΕΡΤ, καθώς αναμένεται να αποχωρήσουν εκατοντάδες εργαζόμενοι που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προετοιμάζεται το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου για 400 εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων και αναμένεται να ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα οι όροι.

Το σχέδιο θα τεθεί σε εφαρμογή από τον πρόεδρο της ΕΡΤ Κωνσταντίνο Ζούλα και τον διευθύνοντα σύμβουλο Γιώργο Γαμπρίτσο.

Το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου αναμένεται να αφορά περί τους 400 εργαζόμενους, που θα αποχωρήσουν εντός πενταετίας, ενώ την ίδια ώρα προετοιμάζονται περί τις 200 προσλήψεις με στόχο να καλυφθούν τα κενά στην ΕΡΤ.

Ο μέσος όρος των εργαζομένων στην ΕΡΤ είναι γύρω στα 50 έτη, ο νεότερος άνω των 35 ετών και 194 είναι μεταξύ 61 έως 65 ετών.

Οι όροι των προσλήψεων

Οι όροι πρόσληψης αναμένεται να παραπέμπουν σε αυτή της ΝΕΡΙΤ που λειτούργησε από τον Μάιο του 2014 έως και τον Ιούνιο του 2015, όταν και άνοιξε πάλι η ΕΡΤ. Δηλαδή, θα έχει κριτήρια όπως αριθμό ετών εργασίας, τίτλοι σπουδών, ξένες γλώσσες κ.ά.

Σήμερα την ΕΡΤ απασχολούνται 2.185 εργαζόμενοι εκ των οποίων 569 στη Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης, 320 στη Γενική Διεύθυνση της ΕΡΤ3, 120 στη Γενική Διεύθυνση Τηλεόρασης, 647 στη Γενική Διεύθυνση Ραδιοφωνίας και υπόλοιποι 421 σε τεχνικές και άλλες υπηρεσίες.

Newsroom
Από το Blogger.