Header Ads

Κρούσμα πνευμονίας από το νέο κοροναϊό τώρα και στην Ιαπωνία - Νεκρός στην Κίνα

Οι υγειονομικές υπηρεσίες της Ιαπωνίας επιβεβαίωσαν το πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τον νέο κοροναϊό που έχει εντοπιστεί στην Κίνα.

Σύμφωνα με το Υπ.Υγείας της χώρας οι εργαστηριακές εξετάσεις ενός 30χρονου από τη νομαρχία Καναγκάουα, πολύ κοντά στο Τόκιο, έδειξαν πως έχει μολυνθεί από τον ιό. Ο άνδρας είχε ταξιδέψει στην κινεζική πόλη Βουχάν, όπου καταγράφεται ξέσπασμα κρουσμάτων πνευμονίας που εκτιμάται πως προκαλούνται από νέο στέλεχος κοροναϊού, όπως διευκρίνισε το υπουργείο. 

Οι κοροναϊοί είναι μία μεγάλη οικογένεια ιών που περιλαμβάνει τόσο αυτούς που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα, όσο και αυτόν που προκαλεί ο συχνά θανατηρόφος, SARS.

O 30χρονος είναι το δεύτερο άτομο εκτός Κίνας που διαγιγνώσκεται με τον νέο. Το πρώτο ήταν μια τουρίστα στην Ταϊλάνδη η οποία και έχει μπει σε καραντίνα καθώς σε αυτή τη νέα μορφή πνευμονίας αποδίδεται ήδη ένας θάνατος ενός έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 41 κρούσματα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει προειδοποιήσει ότι ο νέος ιός ενδέχεται να εξαπλωθεί με ταχύτητα σε διεθνές επίπεδο, παροτρύνοντας τα νοσοκομεία σε όλο τον κόσμο να επαγρυπνούν για την εμφάνιση κρουσμάτων του.

Κατερίνα Πρίφτη
Από το Blogger.