Header Ads

Κορονοϊός: Οι αποκλεισμένοι κατοίκοι της Γουχάν συγκινούν με το τραγούδι από τα μπαλκόνια τους

Καθώς η Κίνα προσπαθεί να καταπολεμήσει την διαρκώς επιδεινούμενη έξαρση του νέου κορονοϊού, οι κάτοικοι της πόλης Γουχάν που βρίσκονται σε καραντίνα προσπαθούν να εμψυχώσουν ο ένας τον άλλον και όμοι μαζί να ανυψώσουν το πεσμένο ηθικό του έθνους.

Τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου κάνουν βίντεο που δείχνουν πολίτες, που είναι «αποκλεισμένοι» στα σπίτια τους μετά από σχετική εντολή των αρχών, να τραγουδούν όλοι μαζί από τα μπαλκόνια των διαμερισμάτων τους τον εθνικό ύμνο και να φωνάζουν «Γουχάν, μπορείς να το κάνεις».

Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του ιού «2019-nCoV» στην Κίνα είχε αυξηθεί στις 4.515 στις 27 Ιανουαρίου, ενώ ο αριθμός των νεκρών ανέβηκε στους 106.

Η Κίνα έλαβε έκτακτα μέτρα για την καταπολέμηση της επιδημίας, συμπεριλαμβανομένης της προαναφερθείσας καραντίνας ολόκληρης της πόλης Γουχάν, καθώς και της κατασκευής ενός εντελώς νέου νοσοκομείου για την στέγαση των ασθενών, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου.

Η κυβέρνηση έχει επίσης προτρέψει τους Κινέζους πολίτες να αποφεύγουν τα ταξίδια στο εξωτερικό, προκειμένου να μειωθούν οι πιθανότητες περαιτέρω διάδοσης της ασθένειας.

Προς το παρόν, τουλάχιστον, η Γουχάν παραμένει μια πόλη-φάντασμα, με το τραγούδι των «παγιδευμένων» κατοίκων της να αντηχεί σε όλη την πόλη.

(με πληροφορίες από RT)

 

 

 

 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.