Header Ads

Φονικό στις Μοίρες του Ηρακλείου: Σύλληψη ενός αγροτοκτηνοτρόφου

.

Συνελήφθη από την αστυνομία το πρωί της Πέμπτης ο 51χρονος αγροτοκτηνοτρόφος ο οποίος φέρεται ως δράστης φονικού στις Μοίρες του Ηρακλείου, στην Κρήτη.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του cretalive.gr, η αστυνομία είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του 51χρονου από τον Ζαρό, ο οποίος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για υποθέσεις οπλοφορίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο άνδρας πήγε το βράδυ μεθυσμένος κάτω από το σπίτι της πρώην συζύγου του κάνοντας φασαρία, και όταν ο 79χρονος σπιτονοικοκύρης βγήκε έξω, ο 51χρονος τον σκότωσε με το όπλο που είχε μαζί του και τραυμάτισε την 65χρονη σύζυγό του. Η 65χρονη νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στην Ορθοπεδική Κλινική του ΠΑΓΝΗ. Ο 51χρονος φέρεται να πυροβόλησε 10 φορές, με τον ηλικιωμένο να δέχεται μία σφαίρα.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, o 51χρονος φαίνεται πως δεν γνώριζε πού ακριβώς έμενε η πρώην σύζυγός του και χτύπησε την πρώτη πόρτα που είδε μπροστά του, οπότε του άνοιξαν τα εγγόνια του 79χρονου σπιτονοικοκύρη, 16 και 14 ετών, που του είπαν ότι η γυναίκα ζει στο κτίριο αλλά όχι στο εν λόγω σπίτι.

Ο 51χρονος ζήτησε να μιλήσει με τον σπιτονοικοκύρη και τα παιδιά ενημέρωσαν τον παππού τους, ζητώντας του όμως να μη βγει έξω λόγω της κατάστασης στην οποία βρισκόταν ο αγροτοκτηνοτρόφος. Όπως είπε στην ΕΡΤ Ηρακλείου, ο δήμαρχος Φαιστού, Γρηγόρης Νικολιδάκης, ο 79χρονος βγήκε έξω ωστόσο κι έτσι ξεκίνησε ένας διάλογος με τον 51χρονο, ο οποίος μάλιστα ρωτούσε να μάθει λεπτομέρειες για το ύψος του ενοικίου, αν η πρώην γυναίκα του είναι συνεπής και άλλα, ερωτήσεις που προκάλεσαν την αντίδραση του σπιτονοικοκύρη. Ο 51χρονος άρχισε να πυροβολεί, με αποτέλεσμα τον θάνατο του ηλικιωμένου. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα πυρά του δέχτηκε και η 65χρονη σύζυγος, που βγήκε έξω, ενώ πυροβόλησε και την πόρτα του σπιτιού, θέτοντας σε κίνδυνο και τα εγγόνια του 79χρονου.

Η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό, με αποτέλεσμα τη σύλληψή του το πρωί. Ο 51χρονος περιγράφεται ως επαγγελματίας ο οποίος στην πορεία του αντιμετώπισε οικονομικά προβλήματα, καθώς και οικογενειακά με τη σύζυγό του. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του cretapost.gr, διατηρούσε καζάνι στα περίχωρα των Μοιρών και είναι γνωστός στην περιοχή, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ήταν ήταν η πρώτη φορά που προκαλούσε τέτοιου είδους σκηνικά.

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.