Header Ads

Η πρώτη bisexual διαγωνιζόμενη στα καλλιστεία Μις ΗΠΑ

Η διαγωνιζόμενη στα καλλιστεία Μις ΗΠΑ και εκπρόσωπος της Γιούτα.

Η Ρέιτσελ Σλόσον, η οποία πρόσφατα στέφθηκε Μις Γιούτα μετά από πέντε συμμετοχές στα καλλιστεία της πολιτείας, τώρα θα διαγωνιστεί στα καλλιστεία Μις ΗΠΑ ως η πρώτη αμφιφυλόφιλη (bisexual) διαγωνιζόμενη στα περίπου 70 χρόνια του θεσμού. 

Η 25χρονη Σλόσον, δήλωσε στο NBC News ότι εξεπλάγη όταν κέρδισε τον τίτλο της Μις Γιούτα το Σάββατο, επειδή «της έλεγαν όχι για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα». Η νικήτρια του διαγωνισμού ομορφιάς της πολιτείας, μίλησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την μάχη της με θέματα ψυχικής υγείας και «επιτέλους αποδέχτηκε» το ποια πραγματικά είναι. Η Σλόσον είπε ότι «δεν πίστευε την νίκη της» και τώρα είναι έτοιμη να αλλάξει τις περιορισμένες αντιλήψεις της ομορφιάς με την πλατφόρμα της. «Υπάρχει τόσο μεγάλο στίγμα γύρω από τα θέματα ψυχικής υγείας και ως μια bisexual γυναίκα στην Γιούτα, υπάρχει μεγάλη ντροπή. Ομως η διπολική διαταραχή από την οποία πάσχω και η σεξουαλικότητά μου είναι μέρος της ομορφιάς μου και επιθυμώ οι άνθρωποι που με βλέπουν να διαγωνίζομαι στη σκηνή, να δεχθούν τις ατελείς πτυχές τους».

«Ας πάμε κατευθείαν στην ουσία: 

Την τελευταία φορά που προσπάθησα να βάλω τέλος στη ζωή μου, ήμουν 19 ετών και ήταν τη νύχτα που έχασα τον τίτλο της Μις Γιούτα. Γιατί δεν ήμουν αρκετή; Αυτή είναι πέμπτη φορά που διαγωνίζομαι στον θεσμό της πολιτείας και απόψε επιτέλους έζησα το μεγαλύτερο όνειρο της ζωής μου. 

Μετά από μερικές συνεδρίες ψυχοθεραπείας και διάγνωση με διπολική διαταραχή (ο λόγος για τον οποίο είχα τόσο έντονη αντίδραση όταν έχανα τον τίτλο), αποδέχομαι το ποια πραγματικά είμαι ως κουήρ (queer) γυναίκα. 

Νιώθω τόση ευγνωμοσύνη για το στέμμα. Και υπόσχομαι να εκπροσωπήσω σωστά την Γιούτα και να μοιράσω την αλήθεια μου καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς. Αλλά για να είμαι ειλικρινής μαζί σας, αυτό το στέμμα είναι μια νέα δουλειά και όχι απάντηση στην ερώτηση που υπήρχε στο μυαλό μου τα τελευταία εννέα χρόνια και η οποία είναι: γιατί βρίσκομαι εδώ; 

Αν αντιμετωπίζεται κρίση, καλέστε στη γραμμή βοήθειας και να θυμάστε ότι πάντα αξίζετε βοήθεια και αξίζετε τα μεγαλύτερά σας όνειρα», έγραψε η Σλόσον στην λεζάντα της φωτογραφίας που δημοσίευσε στο Instagram. 

 

Πηγή: NBC News

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.