Header Ads

Ελεύθεροι σκοπευτές σκότωσαν τελικά 5.000 καμήλες στην Αυστραλία

Οι ελεύθεροι σκοπευτές κλήθηκαν για μια αποστολή. Να σκοτώσουν έως 10.000 καμήλες στην Αυστραλία, διότι «πίνουν πολύ νερό» και ο πληθυσμός τους έπρεπε να ελεγθχεί. 

Εν τέλει, ανακοινώθηκε ότι περισσότερες από 5.000 καμήλες θανατώθηκαν για αυτό το σκοπό. Σύμφωνα με τις αρχές, αποτελούν απειλή για τον τοπικό πληθυσμό εν μέσω ξηρασίας.

Αξιωματούχοι της Δυτικής Αυστραλίας ανακοίνωσαν ότι «πολύ μεγάλες» ομάδες καμηλών, που αναζητούσαν νερό και τροφή, πλησίαζαν ολοένα και περισσότερο κατοικημένες περιοχές, απειλώντας τα αποθέματα νερού των χωριών και απειλώντας να προκαλέσουν ζημιές και αποτελέσουν κίνδυνο για τους οδηγούς.

Η εκστρατεία εξόντωσης των καμηλών διήρκεσε πέντε ημέρες και ολοκληρώθηκε την Κυριακή.

«Κατανοούμε τις ανησυχίες των υπερμάχων των δικαιωμάτων των ζώων, όμως υπάρχει πολλή παραπληροφόρηση σε ό,τι αφορά τον τρόπο ζωής των μη ενδημικών άγριων ζώων σε μια από τις πιο άνυδρες και απομακρυσμένες περιοχές της Γης», εξήγησε. Ο ίδιος εξήγησε ότι αποδυναμωμένες καμήλες συχνά εντοπίζονταν παγιδευμένες σε πηγάδια, όπου πολλές φορές και πέθαιναν, μολύνοντας τα αποθέματα νερού που είναι πολύτιμα για τον τοπικό πληθυσμό, όπως και την άγρια πανίδα.

(Mε πληροφορίες από Anadolu)

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.