Header Ads

Κίνα: Στους 17 οι νεκροί από τον νέο φονικό κοροναϊό

=

Στους 17 ανέρχεται πλέον ο απολογισμός των νεκρών στην επαρχία Χουμπέι από τον νέο κοροναϊό, την ώρα που περαιτέρω αύξηση καταγράφει και ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Κίνας, επικαλούμενο την επαρχιακή κυβέρνηση.

Η επαρχία Χουμπέι έκανε λόγο για 444 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού - ο οποίος πρωτοεμφανίστηκε στην πρωτεύουσά της Γουχάν - τα οποία καταμετρήθηκαν μέχρι τις 8 το βράδυ τοπική ώρα (14.00 ώρα Ελλάδας).

Ο προηγούμενος απολογισμός στην Κίνα ανερχόταν σε 9 νεκρούς, όλοι τους στην επαρχία Χουμπέι.

Οι υγειονομικές αρχές ανησυχούν για περαιτέρω εξάπλωση της λοίμωξης που πιθανολογείται ότι προέρχεται από τα ζώα. Αξιωματούχοι εκτιμούν ότι ξεκίνησε από μια αγορά όπου πωλούνταν παράνομα άγρια ζώα.

Σε αντίθεση με την μυστικότητα των αρχών για την επιδημία του Σοβαρού Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου (SARS) το 2002-03, που σκότωσε σχεδόν 800 άτομα, η Κίνα ενημερώνει τακτικά τους πολίτες σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί ο πανικός, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι ταξιδεύουν στη χώρα για το Σεληνιακό Νέο Ετος.

Ο ιός έχει εξαπλωθεί από το Γουχάν σε μεγάλα αστικά κέντρα όπως το Πεκίνο, η Σαγκάη, το Μακάο και το Χονγκ Κονγκ.

Στο εξωτερικό, η Ταϊλάνδη επιβεβαίωσε τέσσερια κρούσματα, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ταϊβάν, η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία ανέφεραν τουλάχιστον ένα η καθεμία.

 (με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters)

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.