Header Ads

Στην ταινία «Green Book» το βραβείο του Σωματείου Αμερικανών Παραγωγών

Η ταινία «Green Book» του Πίτερ Φαρέλι απέσπασε το βραβείο Καλύτερης Ταινίας για το 2018 του Σωματείου Αμερικανών Παραγωγών

Η βράβευση έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς οι επιλογές του Σωματείου, το οποίο αριθμεί 8.200 μέλη, έχουν «ταυτιστεί» 20 από τα 29 χρόνια του θεσμού με το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας που απονέμει η Ακαδημία -όπως και πέρυσι με την ταινία «Η μορφή του νερού»- συνεπώς συνιστούν «βαρόμετρο». 

Υποψήφιες για το βραβείο που τελικά απέσπασε το «Green Book» του Φαρέλι ήταν οι ταινίες «BlacKkKlansman», «Black Panther», «Bohemian Rhapsody», «Crazy Rich Asians», «The Favourite»,  «A Quiet Place», «Roma», «A Star Is Born» και «Vice». 

Υπενθυμίζεται ότι, η ταινία απέσπασε επίσης το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μιούζικαλ ή Κωμωδίας στις Χρυσές Σφαίρες 2019, που απονεμήθηκαν στις 6 Ιανουαρίου. 

Το «Green Book» με πρωταγωνιστές τους Βίγκο Μόρτενσεν και Μαχερσάλα Άλι, εκτυλίσσεται στις ΗΠΑ του 1960. 

O Τόνι Λιπ, πορτιέρης από μία Ιταλο-αμερικανική γειτονιά του Bronx, προσλαμβάνεται ως οδηγός του δρ Ντον Σίρλεϊ, ενός παγκοσμίου φήμης αφροαμερικάνου πιανίστα, για να τον συνοδεύσει σε μία περιοδεία από το Μανχάταν στον βαθύ Αμερικάνικο Νότο.

Θα πρέπει να κινηθούν στηριζόμενοι στο «Πράσινο Βιβλίο», που θα τους υποδείξει τα ελάχιστα καταλύματα, εστιατόρια κτλ που ήταν τότε ασφαλή για τους Αφροαμερικανούς.

Συναντούν ρατσισμό, κινδύνους, αλλά και ανθρωπιά και αναγκάζονται να βάλουν στην άκρη τις διαφορές τους και να επιβιώσουν σε μία διαδρομή ζωής.

(Με πληροφορίες από Variety)

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.