Header Ads

Ο σεφ Φεράν Αντριά θα ξανανοίξει το elBulli, αλλά δεν θα σερβίρει φαγητό

Το άλλοτε πασίγνωστο εστιατόριο elBulli βραβευμένο με τρία αστέρια Μισελέν στις ακτές της Κόστα Μπράβα της Καταλονίας, θα μεταταπεί σε εργαστήρι και μουσείο γαστρονομίας, δήλωσε ο ιδιοκτήτης του και διάσημος σεφ Φεράν Αντριά στο πρακτορείο Reuters.

«Η αποστολή του νέου εγχειρήματος ‘elBulli1846’ είναι να δημιουργεί ποιοτική γνώση για το γαστρονομικό εστιατόριο και οτιδήποτε σχετικά με αυτό», είπε ο 56χρονος Καταλανός πριν μιλήσει σε συνέδριο για τη γαστρονομία στη Μαδρίτη.

Η χρονολογία στην ονομασία της επιχείρησης αποτελεί φόρο τιμής στον Γάλλο Ογκίστ Εσκοφιέ, τον επονομαζόμενο «Βασιλιά των σεφ, σεφ των βασιλιάδων» που γεννήθηκε το 1846 και εκλαΐκευσε την ποιοτική (γκουρμέ) κουζίνα.

 Μετά από χρόνια, ο Αντριά ήταν αυτός που ολοκλήρωσε ένα παρόμοιο κατόρθωμα με την μοριακή του γαστρονομία συνδυάζοντας μείγματα και γεύσεις σε μορφή εδώδιμου αφρού, χαρτιού ή ζελέ, βοηθώντας έτσι την Ισπανία να συναγωνίζεται τη Γαλλία σε παγκόσμια γαστρονομική φήμη.

 

 Σημειώνεται, ότι το αρχικό elBulli έκλεισε πριν από οκτώ χρόνια λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων παρά τη μεγάλη φήμη του. Είχε πάρει το όνομά του από ένα γαλλικό μπουλντόγκ.

Με μια επένδυση γύρω στα 10 εκατομμύρια δολάρια, σε έκταση 5.000 τ.μ., το elBulli1846 θα ανοίξει τον Φεβρουάριο του 2020 στο ίδιο σημείο στη βορειοανατολική ακτή της Ισπανίας.

 Στόχος των επαγγελματιών που θα εργάζονται εκεί είναι να προσφέρουν την καινοτομία και τη τεχνογνωσία τους τόσο σε μεγάλα εστιατόρια όσο και στα μικρότερα. Το παράλληλο μουσείο θα διοργανώνει συχνά ξεναγήσεις.

″Θα υπάρξουν άνθρωποι που θα πουν ότι αυτό δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί, όπως μας έλεγαν και στη δεκαετία του 90′ , δηλώνει ο Αντριά του οποίου οι συνταγές επικρίνονται μερικές φορές ως υπερβολικά εκκεντρικές.

 Πηγή: Independent 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.