Header Ads

Schol.io: Το καινοτόμο παράθυρο της εκπαίδευσης

Η ανάγκη για ποιοτικές υπηρεσίες εκπαίδευσης πέρα από δεδομένη είναι σίγουρα αυξανόμενη τα τελευταία χρόνια κάθως οι νέοι προσπαθούν να αποκτήσουν συνεχώς νέες ικανότητες και δεξιότητες πέρα από τη τυπική εκπαίδευση. Στην Ελλάδα της κρίσης το φαινόμενο αυτό γίνεται ιδιαίτερα έντονο καθώς στο DNA μας είναι και λίγο παραπάνω η “ανάγκη απόκτησης ενός πτυχίου”. Η αναζήτηση, η σύγκριση και επιλογή όμως εκπαιδευτικών υπηρεσιών είναι χρονοβόρα, αφού για να αποκτήσει κανείς μια πρώτη εικόνα από το διαδίκτυο θα χρειαστεί να “περάσει” από το κάθε ιστότοπο χωριστά, ενώ δυστυχώς ακόμη και εκεί δεν θα βρει σημαντικές αλλά κυρίως ενημερωμένες πληροφορίες για τις υπηρεσίες που παρέχουν.

Σχετική έρευνα (Searching For the Right College) που πραγματοποιήθηκε στην Αμερική το 2015 από τον οργανισμό New America ανέδειξε κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον. Ενώ οι Online μηχανές αναζήτησης κατατάσσονται στην 2η θέση ως προς συχνότητα χρήσης για απόκτηση πληροφοριών για κολλέγια και υποτροφίες, οι χρήστες τις κατατάσουν αρκετά χαμηλότερα ως προς το πόσο τους βοηθούν για το σκοπό αυτό. Το γεγονός αυτό κάνει την Google μόλις στις 12 Ιουνίου 2018 να ξεκινήσει το “College Search”.

Την απάντηση στο πρόβλημα αυτό προσπαθεί να δώσει η νέα ψηφιακή πλατφόρμα εκπαιδευτικών υπηρεσιών και υποτροφιών Schol.io. Στην παρούσα φάση, το Schol.io ξεκινά ως ένα “ψηφιακό παράθυρο” παρουσίασης εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, στηριζόμενο στο πανίσχυρο εργαλείο αναζήτησης “Algolia Instant Search”. Ο τελικός χρήστης με πολύ εύκολο και γρήγορο τρόπο αναζητά ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, με βάση το όνομα, την περιοχή ή τη πόλη, την κατηγορία και το επίπεδο σπουδών, τις παρεχόμενες σπουδές ακόμη και μέσα από τις υποτροφίες που αυτό έχει δημοσιεύσει στην πλατφόρμα.

Η πλατφόρμα άνοιξε για το ευρύ κοινό τον Σεπτέμβρη του 2018 φιλοξενώντας εκπαιδευτικά ιδρύματα από Αθήνα και Θεσσαλονίκη κυρίως, όπως ιδιωτικά σχολεία, κολέγια, επαγγελματικές σχολές, κέντρα ξένων γλωσσών, φροντιστήρια κλπ, με το πρώτο βασικό τους δημόσιο προφίλ. Πολύ γρήγορα όμως στοχεύει να τα παρουσιάσει με το πλήρες δυναμικά εμπλουτισμένο προφίλ, το οποίο θα πληροφορεί ενδιαφερόμενους γονείς και μαθητές για τις επιτυχίες και διακρίσεις του κάθε εκπαιδευτικού ιδρύματος, το διδακτικό του προσωπικό, τις αξιολογήσεις που έχει λάβει, τα σημεία υπεροχής του, τις ευκαιρίες σπουδών τα δίδακτρα και τις υποτροφίες, καθώς και όλες τις παροχές του ενημερωμένες σε επίπεδο σπουδών. Έτσι ο επισκέπτης αντιλαμβάνεται την υπεραξία που αναδεικνύει κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα, άμεσα και στοχευμένα.

Η ταχύτητα, η ευκολία και το ευχάριστο περιβάλλον που προσφέρει στον επισκέπτη η πλατφόρμα του Schol.io στη διαδικασία αναζήτησης και επιλογής υπηρεσιών εκπαίδευσης είναι το ένα βασικό της χαρακτηριστικό. Το δεύτερο πλεονέκτημα της αφορά τα εκπαιδευτικά ιδρύματα στα οποία δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουν στοχευμένες καμπάνιες ώστε να προσελκύσουν νέους γονείς και μαθητές, μέσα από τα σύγχρονα κοινωνικά δίκτυα και παράλληλα στην αμιγώς εκπαιδευτική κοινότητα του Schol.io. Η συνέχεια της πλατφόρμας του schol.io προσβλέπει τόσο στην συνεχώς αυξανόμενη συμμετοχή των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων όσο και στην υιοθέτησή της από το ευρύτερο κοινό.

Η ιδέα και η υλοποίηση της πλατφόρμας ξεκίνησε περίπου στις αρχές του 2017, από τον Φρειδερίκο Κώστα, Φυσικό και τον Σιώκα Απόστολο, Προγραμματιστή. Η ομάδα του Schol.io φιλοξενήθηκε στα πρώτα της βήματα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιχειρηματικότητας VentureGarden ενώ στα μέσα του 2018 εντάχθηκε και υποστηρίχθηκε από την επιχειρηματική θερμοκοιτίδα του Thermi Group. Στις αρχές του 2018 έλαβε και την πρώτη της διάκριση στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Καινοτομίας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας «ideatree».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ψηφιακή πλατφόρμα Schol.io εδώ, ενώ ένα σύντομο video παρουσίασης της μπορείτε να δείτε εδώ.

Schol.io
Από το Blogger.