Header Ads

Η Μαλαισία αναθεωρεί σχολικό βιβλίο που συμβούλευε τα κορίτσια ότι το σεξ είναι ντροπιαστικό

Εδώ και χρόνια, σε σχολικό βιβλίο της Μαλαισίας υπήρχε μια σελίδα που απευθυνόταν στις μαθήτριες. Μεταξύ άλλων έλεγε πως το σεξ είναι ατιμωτικό για τις γυναίκες και τις οικογένειές τους. Πλέον, αποσύρεται με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας της χώρας, απόφαση που θα τεθεί σε ισχύ στις 29 Ιανουαρίου.

 Η ίδια υπουργός Παιδείας της Μαλαισίας, Τέο Νιε Τσενγκ, περιέγραψε τη σελίδα σεξιστική. Τη θεώρησε, όμως, ως μια καλή ευκαιρία για να εξεταστεί η έλλειψη σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία. «Θα χρειαστεί χρόνος μέχρι να γίνουν ορατές οι αλλαγές στη συντηρητική κοινωνία της Μαλαισίας», πρόσθεσε.

Το συγκεκριμένο βιβλίο δινόταν μέχρι σήμερα σε όλα τα παιδιά του Δημοτικού της χώρας στην ηλικία των 8-9. Μέσα από το παράδειγμα ενός ανήλικου κοριτσιού, την Αμίρα, η εικονογραφημένη σελίδα με τίτλο «Προστατέψτε την αγνότητα», παρακινούσε τα κορίτσια, εκτός από το να μην κάνουν σεξ, να φορούν ρούχα που να καλύπτουν όλο το σώμα τους και να μη βρίσκονται μόνες σε απομονωμένα και σκοτεινά μέρη, δίνοντας το μήνυμα πως οι γυναίκες είναι υπαίτιες για τυχόν βιασμό και όχι ο εκάστοτε δράστης.

 Η επίμαχη σελίδα έγινε viral στο Twitter

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.