Header Ads

Τρόικα: Οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων θα συνεχιστούν και το 2015

Στέλεχος του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης τόνισε, μετά τη νέα διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους της τριμερούς πως, υπήρξε σαφής διάθεση σύγκλισης στα περισσότερα από τα ζητήματα του Υπουργείου, με «ανοιχτό» να παραμένει το θέμα των απολύσεων από το Δημόσιο και το 2015, μιλώντας στο epoli.gr.



«Υπήρξε μία γενική σύγκλιση στα θέματα του Υπουργείου, με την Τρόικα να επιμένει στις νέες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και το 2015. Από τη δική μας πλευρά η θέση μας είναι γνωστή: Καμία νέα ποσοτική αναδιάρθρωση του Δημοσίου Τομέα.

Αναφορικά με τα λοιπά θέματα, 12.500 "διαθεσιμότητες - κινητικότητες", που θα συμπληρώσουν τις 25.000 "διαθεσιμότητες", συνολικά, το Πρόγραμμα "Εθελοντικής Ενδοαυτοδιοικητικής Κινητικότητας" στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) - από το οποίο θα ολοκληρωθεί και το "δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας" - και οι γενικότερες διαρθρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο, βρήκαν σύμφωνους τους Τροϊκανούς» υπογράμμισε, χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε:

«Το θέμα των εκκρεμών υποθέσεων θα λυθεί, πλέον, στο γενικότερο πλέγμα των διαπραγματεύσεων της Ελληνικής πλευράς - εκκρεμή θέματα όλων των Υπουργείων - με τους εκπροσώπους των δανειστών μας».

epoli.gr
Από το Blogger.