Header Ads

Ο "Σπάρτακος" - ΔΕΗ και οι "μισθοφόροι" της βιομηχανίας

Του Γιώργου Κράλογλου

Με καθοδηγητή τον «Μαρξ του συνδικαλισμού» και «προστάτη» του λαού ΓΕΝΟΠ ο νέος ηγέτης των κρατικών υπαλλήλων της ΔΕΗ «Σπάρτακος» κήρυξε πόλεμο σε δύο μέτωπα. Προς τους «κατακτητές» ΄Ελληνες βιομηχάνους και τους 750.000 «μισθοφόρους» εργάτες που έχουν στις τάξεις τους. Και προς τους «προδότες» 1.500.000 άνεργους που τολμούν να ψάχνουν δουλειά και στον ιδιωτικό τομέα.


Στα μετόπισθεν και η ΓΕΝΟΠ (με την δικό της «αντιστασιακό διάγγελμα»), ως συμμαχική δύναμη, και ας επιμένουν ορισμένοι ότι πρόκειται για ανταγωνιστικές μαχητικές και επαναστατικές κρατικές εργατοπατερικές δυνάμεις που δήθεν η μία είναι απέναντι στην άλλη.

Τι αντιθέσεις άλλωστε να έχουν οι εργατοπατέρες στην ΔΕΗ όταν τους ενώνει (ακόμη και στα ορυχεία) μισθός 3.600 ευρώ των μήνα, δηλαδή 200 ευρώ κάτω από τον αντίστοιχο Γερμανικό μισθό των 3.800 ευρώ, ενώ στην υπόλοιπη Βαλκανική γειτονιά οι ιθαγενείς των ορυχείων πληρώνονται τον μήνα από 400 μέχρι 800 ευρώ και κανείς πάνω από 1000 ευρώ (σύμφωνα με μελέτη (σελ. 25) που έχει κάνει ο ίδιος ο «Σπάρτακος» της ΔΕΗ).

Αυτοί οι μισθοί των εργατών των ορυχείων της ΔΕΗ που κατά τον κ. Γ. Σταθάκη του ΣΥΡΙΖΑ αγγίζουν τα όρια των εισοδημάτων των πλουσίων (της ζώνης των 50.000 ευρώ τον χρόνο) αποτελούν αμοιβές «επιστημονικής φαντασίας» για τους χαλυβουργούς και τους μεταλεργάτες του ιδιωτικού τομέα τον οποίο μάχονται τα «παλικάρια» του «Σπάρτακου», προβάλλοντας τα ηρωικά τους στήθη απέναντι στην «κυβερνητική επανάσταση» να μειώσει τα τιμολόγια της ΔΕΗ προς τις ελληνικές βιομηχανικές επιχειρήσεις για να περισώσουν ό,τι μπορούν από την παραγωγή τους και μαζί της και 1.000.000 θέσεις εργασίας των εργοστασίων τους και των βιοτεχνιών που συνεργάζονται.

Επειδή οι «ηρωισμοί» της ΓΕΝΟΠ έχουν κουράσει και φοβάμαι ότι κανείς δεν θέλει να χάσει χρόνο με τις ανακοινώσεις της θα σας μεταφέρων αποσπάσματα από το «πολεμικό τελεσίγραφο» των νεοαγωνιστών του «Σπάρτακου» προς τον εκπρόσωπο του Βασικού Μετόχου της ΔΕΗ κ. Ι. Στουρνάρα.

«Με την παρούσα θέλουμε να στηλιτεύσουμε την απόφασή σας για έκτακτη μείωση και μάλιστα με αναδρομική ισχύ, για τα επόμενα δύο χρόνια, στα τιμολόγια των Βιομηχανιών και δη των ανταγωνιστών μας. Πρόκειται για μειώσεις που με τον πλέον άκομψο τρόπο εισηγηθήκατε ως Βασικός Μέτοχος -μέσω του ΤΑΙΠΕΔ ως εκπροσώπου σας- κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της ΔΕΗ Α.Ε αφήνοντας έκπληκτους, τον Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της ΔΕΗ Α.Ε καθώς και τα μέλη του Δ.Σ της Επιχείρησης.»

Εδώ οι «επαναστάτες»του «Σπάρτακου» καθαγιάζουν, έναν - έναν ξεχωριστά, την Διοίκηση και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ και τους αφήνουν στο απυρόβλητο αφού (όπως προκύπτει από την ίδια την ανακοίνωση) είναι μεν Διοίκηση αλλά μόνο για τις καρέκλες καθώς κανείς δεν τους λογαριάζει όταν αποφασίζει ακόμη και για την τύχη της Επιχείρησης. Διαφορετικά δεν θα προκαλούσαν έκπληξη οι αποφάσεις...

Σε άλλο σημείο του «πολεμικού ανακοινωθέντος» διατυπώνεται ξεκάθαρα η αιτία πολέμου με τα εξής:

«Είναι απολύτως αντιληπτό ότι η απόφαση αυτή έρχεται να βάλει ταφόπλακα στην ΔΕΗ, για την βιωσιμότητα και το επενδυτικό πρόγραμμα της οποίας φαίνεται να αδιαφορείτε προκλητικά, καθώς την υποχρεώνετε να λειτουργεί για χρονικό διάστημα δύο ετών, επί ζημία, κάτω του κόστους.»

Και για να μην απομακρυνθούν και από τον δρόμο που χάραξε η ΓΕΝΟΠ με τις θυσίες της... για φτηνό ρεύμα στον λαό προσθέτουν «Είναι σαφές πως πρόκειται για μία απόφαση που δίνει την χαριστική βολή στη ΔΕΗ την ώρα μάλιστα που μεθοδεύετε το ξεπούλημά της. Εκτός και αν κλείνετε το μάτι στη ΔΕΗ, ώστε όλη αυτή τη ζημία να την μετακυλήσει στους οικιακούς καταναλωτές.»

Και μετά από ορισμένα άλλα δακρύβρεκτα κηρύσσεται ο πόλεμος με τα εξής:

«Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θεωρεί ότι η απόφασή σας για έκτακτη έκπτωση στα τιμολόγια των Ενεργοβόρων Βιομηχανιών συνιστά όχι έμμεση αλλά αμεσότατη επιδότηση προς αυτές αλλά και σε ανταγωνιστές της ΔΕΗ και για το λόγο αυτό επιφυλάσσεται με προσφυγή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού».

Τι λένε, με άλλα λόγια, οι «αγωνιστές» κρατικοί υπάλληλοι της ΔΕΗ αδιαφορώντας για την τύχη τόσο των εργατών στις βιομηχανίες όσο και των ανέργων που περιμένουν έστω και μια επένδυση για να φάνε ένα κομμάτι ψωμί;

Απειλούν ότι θα σύρουν την χώρα στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια και στους Ευρωπαίους δανειστές για παράνομες επιδοτήσεις επειδή θέλησε να δώσει διέξοδο στην αποβιομηχάνιση ,στην ανεργία των 1.500.000 εργατοϋπαλλήλων και την δυνατότητα να μην χάσουν την δουλειά τους 1.000.000 εργάτες και υπάλληλοι της βιομηχανίας μαζί με τους περίπου 300.000 επαγγελματίες και εργάτες της βιοτεχνίας που συνεργάζονται με την ενεργοβόρο βιομηχανία της χώρας. Και αυτό για να κρατηθεί στην θέση του και στο βάθος του…το κρατικό ενεργειακό μονοπώλιο. Αν θέλετε βέβαια μπορείτε να «μεταφράσετε» την ανακοίνωση και με ηρωικό –αγωνιστικό λεξιλόγιο. Κανείς δεν σας εμποδίζει στην Ελλάδα της άκρατης αυθαιρεσίας.

Από το Blogger.