Header Ads

«Τα αιτήματα των μεταφορέων έχουν ικανοποιηθεί»

Με αφορμή την ανασταλείσα απεργία των μεταφορέων, από το Γραφείο του Υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου ανακοινώθηκαν τα εξής :Τα αιτήματα των μεταφορέων για την επίλυση των οποίων είναι αρμόδιο το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων έχουν στο σύνολό τους μέχρι σήμερα ικανοποιηθεί.
Συγκεκριμένα από τον Ιούλιο του 2013, είτε με αποφάσεις είτε με νομοθετικές παρεμβάσεις, ικανοποιήθηκαν όλα τα θεσμικά αιτήματα που χρόνιζαν στο Υπουργείο όπως για παράδειγμα ο εξορθολογισμός των ποινών για παραβάσεις του ταχογράφου, η δυνατότητα ακινησίας των φορτηγών ΔΧ αυτοκινήτων, η αύξηση του μικτού βάρους των φορτηγών εντός του εθνικού χώρου, η αναστολή και ταυτόχρονα η μελέτη της εκ των υστέρων τοποθέτησης συστήματος ABS, η δυνατότητα μεταβίβασης των αδειών κυκλοφορίας σε παιδιά, σύζυγο, εγγόνια και αδέλφια, η παροχή κινήτρων για την σύσταση εταιρειών, καθώς και άλλες ουσιαστικές ρυθμίσεις που διευκολύνουν το έργο των μεταφορέων.
Επιπρόσθετα, και για άλλα θέματα που δεν είναι αρμόδιο το Υπουργείο έχουν γίνει ουσιαστικές παρεμβάσεις και προτάσεις ώστε να βρεθεί λύση.
Το δίκαιο αίτημα των μεταφορέων του ελέγχου των αλλοδαπών φορτηγών και λεωφορείων στους δρόμους, έχει απασχολήσει το Υπουργείο από τις πρώτες ημέρες της ανάληψης των καθηκόντων από την νέα Πολιτική ηγεσία.
Συγκεκριμένα, σε συνάντηση του Υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου με τον Υπουργό Μεταφορών της Γαλλίας στο Παρίσι, ξεκίνησε μια αμοιβαία συνεργασία στον Τομέα αυτό, η οποία και θα συνεχιστεί στην Αθήνα κατά την διεξαγωγή του ΄Ατυπου Συμβουλίου Υπουργών Μεταφορών που θα γίνει τον Μάιο του 2014.
Επίσης, με αιφνιδιαστική επίσκεψη του Υφυπουργού στα σύνορα των Ευζώνων, επιθεωρήθηκε Μικτό Κλιμάκιο Ελέγχου της Περιφέρειας προκειμένου να διαπιστωθεί ο τρόπος ελέγχου που γίνεται στα αλλοδαπά φορτηγά, που προβλέπεται με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο .
Με νομοθετική ρύθμιση που εισάγεται προς ψήφιση εντός του αμέσου χρονικού διαστήματος σε νομοσχέδιο του Υπουργείου , κωδικοποιούνται όλες οι παραβάσεις και οι ποινές σε ενιαίο κείμενο προκειμένου να είναι ευχερής ο έλεγχος , δίδεται δυνατότητα στους Δήμους παραμεθορίων περιοχών για έλεγχο στους δρόμους και αντιμετωπίζεται ο τρόπος της καταβολής των προστίμων από τους αλλοδαπούς μεταφορείς.
Τέλος, σε συνεργασία με την Παγκόσμια Τράπεζα, προωθούνται προτάσεις για επανασχεδιασμό του τρόπου λειτουργίας Κλιμακίων Ελέγχου, οι οποίες θα υποβληθούν εντός του Μαρτίου 2014 , με σκοπό να θεσμοθετηθεί ένα νέο πλαίσιο αποτελεσματικής λειτουργίας του ελέγχου των αλλοδαπών αυτοκινήτων στην χώρα μας.
«Πιστεύω ότι οι μεταφορείς έχουν αντιληφθεί το πραγματικό ενδιαφέρον που έχει δείξει γι΄αυτούς η παρούσα Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και για το λόγο αυτό επικράτησαν οι ψύχραιμες και λογικές φωνές, ότι στην κρίσιμη περίοδο που διανύει η χώρα ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης δίκαιων αιτημάτων είναι ο διάλογος και όχι οι ακραίες συμπεριφορές», δήλωσε ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος.
Από το Blogger.