Header Ads

Π.Α.ΜΕ Υγείας-Πρόνοιας: ΟΛΟΙ στη 24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική ΑΠΕΡΓΙΑ Τετάρτη 12/03/2014

ΟΛΟΙ στη 24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική ΑΠΕΡΓΙΑ Τετάρτη 12/03/2014 όταν συζητιέται και ψηφίζεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση, τις απολύσεις και την κατάργηση οργανισμών, ΝΠΔΔ - ΝΠΙΔ.Συγκέντρωση Ομόνοια, 10:30πμ.

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ με 48ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία στις 19 και 20 Μάρτη.Στο διάστημα 13–18 Μάρτη πραγματοποιούμε Γενικές Συνελεύσεις σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία για την επιτυχία της 48ωρης απεργίας και την κλιμάκωση του αγώνα.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση για την αξιολόγηση, τις καταργήσεις οργανισμών και τις απολύσεις στο Δημόσιο ανοίγει τις πύλες της κολάσεως για τους δημόσιους υπαλλήλους για τους εργαζόμενους στην υγεία και τη Πρόνοια.

Τριάντα έξι χιλιάδες (36.000) συνάδελφοι ΙΔΑΧ μαζί με τους σχολικούς φύλακες, τους εκπαιδευτικούς, τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών και άλλους εργαζόμενους που είναι σε διαθεσιμότητα θα αποτελέσουν τη μεγάλη δεξαμενή των 15.000 απολύσεων για το 2014.

Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο η κυβέρνηση καταργεί –στην πραγματικότητα ιδιωτικοποιεί– οργανισμούς εκχωρώντας το σχεδιασμό, τις αρμοδιότητες και τις υπηρεσίες αυτών των οργανισμών στο μεγάλο κεφάλαιο, απολύοντας εξειδικευμένο προσωπικό και ξεπουλώντας μέσω ΤΑΙΠΕΔ την περιουσία τους. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ), που ενώ το καταργεί, διατηρεί τα διόδια και παραδίδει τα κέρδη (30 εκατ. ευρώ) στους παραχωρησιούχους

Η αξιολόγηση δομών, νοσοκομείων, υπηρεσιών και δημοσίων υπαλλήλων, τα νέα οργανογράμματα που προωθεί η κυβέρνηση συνδέεται με τις απολύσεις, αλλά κυρίως με την αντιδραστική αναμόρφωση του αστικού κράτους, ώστε αυτό να γίνει πιο ικανό, πιο αποτελεσματικό στην υπηρεσία της καπιταλιστικής ανάπτυξης, πιο ταξικό, πιο αυταρχικό απέναντι στο συνδικαλιστικό κίνημα και τους λαϊκούς αγώνες. Είναι ο βούρδουλας του αστικού κράτους και της εκάστοτε κυβέρνησης για να επιβάλλουν στους χώρους εργασίας το νόμο του φόβου, την οσφυοκαμψία.

Είναι το εργαλείο για να είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι ενεργοί εφαρμοστές της αντιλαϊκής πολιτικής του κράτους που πλήττει την εργατικές και λαϊκές οικογένειες ενώ στηρίζει ταυτόχρονα την «ανταγωνιστικότητα», τα κέρδη των μονοπωλίων.

Η αξιολόγηση πχ για τους εργαζόμενους στην υγεία σημαίνει, το μέτρημα της δουλειά τους, με τη μείωση του χρόνου νοσηλείας των ασθενών, με τη πληρότητα, με τη μείωση του κόστους λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων και των ΚΥ με δεδομένη τη μειωμένη κρατική χρηματοδότηση τους, με την αύξηση της συνταγογράφησης αντιγράφων φαρμάκων, με την στήριξη των ιδιωτικών απογευματινών ιατρείων, με την αύξηση των πληρωμών των ασθενών για εξετάσεις και θεραπείες, με την αύξηση των εσόδων των νοσοκομείων. Κριτήριο για την αξιολόγηση των υγειονομικών θα είναι η συμβολή τους, στην ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας του δημόσιου νοσοκομείου Α.Ε. Ενός νοσοκομείου που θέλει τον ασθενή πελάτη και τον υγειονομικό φθηνό και ευέλικτο προσωπικό.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Δεν υπάρχει μέτρο αντιλαϊκό που να μην έχει τη σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, Ε.Ε. είναι ανάγκη να απαντήσουμε με ενιαία λαϊκή αντεπίθεση. Ενιαία πάλη και όλοι μαζί υγειονομικοί, εργάτες, υπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, γυναίκες, νέοι και νέες για να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην υγεία-πρόνοια, ενάντια στις απολύσεις, στις ανατροπές των μισθολογικών κι εργασιακών μας δικαιωμάτων, για να εμποδίσουμε, να αποτρέψουμε την αντιλαϊκή επίθεση, για μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Για αξιοπρεπείς μισθούς, για μια ζωή με δικαιώματα μας για μας και τα παιδιά μας, για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, απαλλαγμένο από τα δεσμά των μονοπωλίων και της Ε.Ε. με το λαό αφέντη στον πλούτο που παράγει. Αυτό τον δρόμο, αυτή την προοπτική, αυτή την ενότητα υπηρετεί το ΠΑΜΕ, κι αυτό το περιεχόμενο, αυτή την κατεύθυνση πρέπει να έχουν οι αγώνες μας.

Στη βάση αυτή ανασύνταξη του κινήματος και χειραφέτηση από τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, σε ΠΟΕΔΗΝ, ΠΑΣΟΝΟΠ,ΕΝΕ και ΟΕΝΓΕ, αλλά και από κρατικούς και κυβερνητικούς μηχανισμούς.

Αυτός είναι ο δρόμος του λαού! Άλλος δρόμος που να υπηρετεί τον λαό δεν υπάρχει. Η βελτίωση της ζωής σου είναι στα χέρια σου!

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Καλούμε κάθε ριζοσπάστη συνδικαλιστή, όλους τους εργαζόμενους του Δημοσίου να πάρουν πρωτοβουλίες οργάνωσης και μέτρα για την επιτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε υπηρεσία, σε κάθε κλάδο, σε κάθε κλάδο, σε κάθε σωματείο. Χωρίς καμιά καθυστέρηση, με περιοδείες, ομιλίες, συσκέψεις, συγκεντρώσεις και άλλα, όλοι να ενημερωθούν και όλοι να κατεβούν στους δρόμους. Να οργανώσουν μαζικές γενικές συνελεύσεις σε όλα τα σωματεία.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

« Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση, τις απολύσεις και την κατάρ­γηση των οργανισμών. ΟΧΙ στον αντιδραστικό κρατικό έλεγχο, τη λεγόμενη αξιολό­γηση.

« Καμιά απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα, επαναφορά όλων των διαθέσιμων στις δουλειές τους. Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους. Πλήρη μισθολογικά, ασφαλιστικά, κοινωνικά δικαιώματα στους συναδέλφους που εργάζονται στο Δημόσιο σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, μέσω ΟΑΕΔ και ΕΣΠΑ.

« Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία, υγεία - πρόνοια για όλους.

« Όχι στο νέο σχολείο ΑΕ, των χορηγών, της ημιμάθειας και της επιχειρηματικότητας.

« Να εμποδίσουμε, να ακυρώσουμε στην πράξη τα μέτρα της κυβέρνησης για την πρωτο­βάθ­μια Υγεία. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της υγείας. Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας-πρόνοιας για όλους. Ενιαίος κρατικός φορέας παρα­γω­γής, έρευνας και διάθεσης φαρμάκου. Δωρεάν Φάρμακα για όλους. Να καταρ­γη­θούν οι συμμετοχές στα φάρμακα.

« Όχι στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση τον αφανισμό των ταμείων, τη νέα ληστεία των συντά­ξεων και οικογενειών. Να φορολογηθεί στο 45% το μεγάλο κεφάλαιο.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Από το Blogger.