Header Ads

Επιδόματα ΟΓΑ αναδρομικά σε 7.000 δικαιούχους

Στις 27 Μαρτίου θα γίνει η νέα πληρωμή για το επιδόματα του ΟΓΑ που εκκρεμούν από πέρυσι.



Να σημειωθεί ότι η πληρωμή θα γίνει στις 27 Μαρτίου και μόνο 7.000 δικαιούχοι από τους 48.000 θα δουν τα χρήματα αναδρομικά για όλο το έτος στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, αφού δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη ο έλεγχος των διορθώσεων του εντύπου Α21.

Οι δικαιούχοι μπορούν να κάνουν έλεγχο στην ηλεκτρονική εφαρμογή του ΟΓΑ για τα επιδόματα που λαμβάνουν (επίδομα τέκνων, τριτέκνων και πολυτέκνων) ώστε να δουν αν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος για την διόρθωση που έχουν κάνει στο Α21 μέσω taxisnet .

Η προθεσμία για τις διορθώσεις αλλά και τυχόν νέες αιτήσεις έληγε στις 28 Φεβρουαρίου ενώ ακόμη και διορθώσεις που έχουν γίνει πολύ πριν δεν φαίνονται στο ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου του ΟΓΑ να έχουν εκκαθαριστεί.

Ο ηλεκτρονικός έλεγχος ενημερώνει τους αιτούντες εάν δεν πληρούνται τελικά τα κριτήρια για τα επιδόματα και τελικά δεν θα τα λάβουν καθόλου.

Σύμφωνα με τον οργανισμό, 168.000 ήταν αυτοί που έκαναν αίτηση αλλά μετά την διασταύρωση των εισοδημάτων τους δεν πληρούσαν τα κριτήρια.

Να σημειωθεί ότι ο έλεγχος γίνεται μέσω της ιστοσελίδας του ΟΓΑ (www.oga.gr ) και ο δικαιούχος χρειάζεται μόνο το ΑΦΜ του και τον αριθμό αίτησης Α21.

Τον αριθμό της αίτησης Α21 για το επίδομα παιδιών οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το βρουν στο προσωπικό λογαριασμό τους στο taxisnet και συγκεκριμένα στην ειδική εφαρμογή για τα νέα επιδόματα στήριξης τέκνων.

ΠΗΓΗ

Από το Blogger.