Header Ads

Χρήστος Κατσίνας: Ανακοίνωση υποψηφιότητας

Για μια ακόμη φορά καλούμαστε να επιλέξουμε στην τοπική αυτοδιοίκηση την δημοτική κίνηση που θα δώσει διέξοδο στα τοπικά προβλήματα, θα βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών αυτού του Δήμου και θα υπερασπισθεί όλους τους πολίτες ειδικά τους ασθενέστερους, μακριά από μικροκομματικά συμφέροντα και αλαζονικές πρακτικές.

Όλοι ονειρευόμαστε μια δημοτική αρχή που θα είναι κοντά στον πολίτη, κοντά στην πόλη, κοντά στην καθημερινότητά μας και θα προσπαθεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν με ισονομία , χωρίς να εξετάζει την πολιτική προέλευση του καθενός. Που θα υπερασπισθεί το δικαίωμα του πολίτη να ζει σε ένα υγιές περιβάλλον, με συνθήκες αντάξιες της εποχής που ζούμε, με λυμένα τα στοιχειώδη δικαιώματα όπως είναι η υγεία , η παιδεία, η θέρμανση, η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, η αποκομιδή των σκουπιδιών, η τροφή.
Όλοι λοιπόν όσοι είναι υποψήφιοι είτε ως δήμαρχοι , είτε ως δημοτικοί σύμβουλοι θα μας γεμίσουν τα αυτιά με υποσχέσεις για ποιότητα , για ανάπτυξη, για σεβασμό , για έργα, για…
Η εμπειρία όμως όλων μας έδειξε ότι τα λόγια αυτά ξεχνιούνται αμέσως μετά τις εκλογές και ξαναέρχονται στο προσκήνιο δύο άντε τρεις μήνες πριν τις εκλογές και ούτω καθεξής.
Υπάρχει λοιπόν αυτή η δημοτική αρχή που θα είναι ειλικρινής μαζί μας, δεν θα μας ζαλίσει σε υποσχέσεις αλλά θα προσπαθήσει χωρίς φανφαρονισμούς, να σταθεί δίπλα μας;
Αν δεν υπάρχει πρέπει να την δημιουργήσουμε. Πως; Με καινούργια ή παλιά υλικά; Με αριστερούς, με δεξιούς ή με ενδιάμεσους; Με ανθρώπους της πόλης ή του χωριού; Με νέους ή ηλικιωμένους; Με όμορφους ή με άσχημους; Με πλούσιους ή με φτωχούς;
Νομίζω ότι όλοι αυτοί χωρούν σε ένα συνδυασμό αρκεί να καλύπτουν την προϋπόθεση να είναι ειλικρινείς απέναντι στους συνανθρώπους τους και να μην είναι υστερόβουλοι.
Μα θα πει κάποιος χωρούν όλοι αυτοί σε ένα δημοτικό σχηματισμό; Δεν θεωρώ ότι ο δημοτικός αυτός σχηματισμός θα αλλάξει τον κόσμο ή τον ρου της ιστορίας και θα πρέπει να έχει συγκεκριμένη πολιτική κατεύθυνση.
Άλλωστε ζούμε σε μια μικρή κοινωνία όπου όλοι γνωριζόμαστε που ανήκει πολιτικά ο καθένας, τι ψηφίζει, που και πως εργάζεται, ποια είναι η καθημερινότητά του. Δεν χρειάζεται να δώσουμε ειδικές εξετάσεις για να προσδιορισθούμε σαν κατάλληλοι ή ακατάλληλοι να είμαστε υποψήφιοι.
Κάποιοι λοιπόν άνθρωποι οι οποίοι θεωρούν ότι μπορούν να καλύψουν μερικές από αυτές τις προϋποθέσεις συγκεντρώθηκαν και αποφάσισαν ότι πρέπει να φτιαχτεί μία δημοτική κίνηση που θα διεκδικήσει να διοικήσει τον δήμο για τα επόμενα πέντε χρόνια με γνώμονα το κοινό συμφέρον.
Αυτή η κίνηση είναι η « Εορδαία - Δήμος Πολιτών» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Σάββα Ζαμανίδη. Σε αυτή την κίνηση λοιπόν συμμετέχω και εγώ ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος και σας καλώ να συστρατευθείτε μαζί μας.
Πτολεμαΐδα 23/3/2014

Με εκτίμηση
Χρήστος Κατσίνας
Από το Blogger.