Header Ads

Αποχώρησαν από τους ΑΝΕΛ Γιαταγάνα - Γιοβανόπουλος

Για «αποστασία» και απόδειξη του «πόσο μας φοβούνται» κάνουν λόγο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, αναφερόμενοι στην ανεξαρτητοποίηση των δύο βουλευτών του κόμματος κ.κ. Χρυσούλας Γιαταγάνα και Κώστα Γιοβανόπουλου σήμερα το πρωί, ενώ αφήνουν υπαινιγμούς για πιθανή συνεργασία των δύο βουλευτών με τη Νέα Δημοκρατία, και τους καλούν να επιστρέψουν τις έδρες τους.Το όλο ζήτημα καθώς και η αντίδραση του κόμματος εξετάστηκε στη σύσκεψη του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου με τους στενούς του συνεργάτες στη Βουλή, και επελέγη η σκληρή στάση απέναντι στους δυο βουλευτές.

Μετά την εξέλιξη αυτή η δύναμη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων του κ. Πάνου Καμμένου μειώνεται στους 15 βουλευτές.

Στην κοινή επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Βουλής, οι δύο βουλευτές, αναφέρουν: «Με την παρούσα σας ενημερώνουμε ότι ανεξαρτητοποιούμαστε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων».

Ο Κ. Γιοβανόπουλος, που εκτελούσε και χρέη γραμματέα της ΚΟ των ΑΝΕΛ, είχε αποστασιοποιηθεί από επιλογές της ηγεσίας του κόμματος, ενώ η Χρ. Γιαταγάνα είχε υποστηρίξει πρόσφατα ότι το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων «βουλιάζει».

«Τυχόν τερατολογίες για "προδοσία", τις ξεπερνάμε με μία και μόνη σκέψη: από τον ατιμωτικό εκφυλισμό της συνείδησης, επιλέγουμε το πολιτικό Φως της αληθινής αντίστασης». Αυτό δηλώνουν οι δύο βουλευτές, Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος και Χρυσούλα Γιαταγάνα, εξηγώντας, σε κοινή γραπτή ανακοίνωση, τους λόγους που αποχωρούν από τους ΑΝ.ΕΛΛ.

«Μεγάλα μυστικά δεν υπάρχουν. Όταν και η παρουσία σου ακόμη ενοχλεί, όταν οι ιδέες σου δεν εμπνέουν, οι πρωτοβουλίες σου ευνουχίζονται, τότε απλά αναχωρείς. Χωρίς ηγεσία ασκητισμού, δίχως χαρά διακονίας, ποιο το νόημα! Αν ήμασταν βαρίδια και συνωμότες, εσωστρεφείς και ανύπαρκτοι, αν μεροληπτούσαμε και διαλύαμε, εποφθαλμιώντας θώκους, ορίστε, λευτερώνεται πια το κίνημα» επισημαίνουν οι δύο βουλευτές και προσθέτουν: «Στους ΑΝ.ΕΛΛ. δεν είναι βεβαίως, ούτε όλα μαύρα ούτε όλοι αυλικοί, αλίμονο. Ιδιαίτερα, αυτό το υπέροχο κύμα γενναίων ψυχών, που χωρίς ιδιοτέλεια μας στήριξε, παραμένει η Ελπίδα αποκατάστασης της Αξιοπρέπειας τούτης της χώρας».

Και καταλήγουν λέγοντας: «Η πλημμυρίδα Ανεξαρτησίας των 33 βουλευτών και των εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων ήταν ό,τι πιο αγνό και πατριωτικά αισιόδοξο ζήσαμε ποτέ. Τώρα είναι αλλιώς... Εμμένουμε στο ραντεβού με όσους συναρπάζει ο Σκοπός, το Εμείς, η Σωτηρία».

Για "αποστασία" μιλούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

Σε ανακοίνωση του κόμματος αναφέρεται ότι «μετά την επίθεση από ελεγχόμενα, από τη διαπλοκή, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στους Ανεξάρτητους Έλληνες με λάσπη, μετά την πλήρη απομόνωσή μας από τηλεοράσεις και εφημερίδες, μετά τη δημόσια αποδοχή της πρόσκλησης Σαμαρά από τον ρίψασπι Νταβρή, η αποστασία των βουλευτών Γιαταγάνα και Γιοβανόπουλου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων αποδεικνύει πόσο μας φοβούνται».

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τονίζουν ότι είναι «το Κίνημα των πολιτών που αντιστάθηκε και θα συνεχίσει να αντιστέκεται μέχρι τέλους στις δυνάμεις κατοχής» και προσθέτουν ότι «δεν εκβιαζόμαστε, δεν εξαγοραζόμαστε, δεν φοβόμαστε».

Παράλληλα, επισημαίνουν τη χρονική συγκυρία της ανεξαρτητοποίησης τονίζοντας ότι «δεν είναι τυχαίο ότι η αποστασία γίνεται την ημέρα της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του βουλευτή Τέρενς Κουίκ για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κόντρα στα ψηφοδέλτια υποταγής του προξενείου της Κομοτηνής».

«Αυτούς που δεν άντεξαν τους καλούμε να παραδώσουν τις έδρες τους πριν αποδεχθούν και αυτοί τη γνωστή πρόσκληση» καταλήγουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στην ανακοίνωσή τους.

Καθημερινή
Από το Blogger.