Header Ads

Στα άκρα για διαθεσιμότητα, απολύσεις και αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων

Ένταση μεταξύ της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης προκάλεσε στη Βουλή, η Έκθεση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, η οποία έθεσε θέμα αντισυνταγματικότητας σε ορισμένες διατάξεις του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης, που αφορά συγχωνεύσεις και καταργήσεις Οργανισμών του Δημοσίου, κατά τη συζήτησή της.



Υπενθυμίζεται ότι, οι ενστάσεις αναφέρονται στις ρυθμίσεις, που αφορούν στην κατάργηση οργανικών θέσεων και την αξιολόγηση και διαθεσιμότητα δημοσίων υπαλλήλων.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης, εκφράστηκε έντονος προβληματισμός για αρκετά από τα άρθρα του νομοσχεδίου, σε σχέση τόσο με την Εθνική συνταγματικότητά τους, όσο και με Διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η Χώρα.

Όμως, τελικά, η ένσταση απορρίφθηκε από την πλειοψηφία της Βουλής - Βουλευτές Ν.Δ. & ΠΑ.ΣΟ.Κ. - επικαλούμενη λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Επί της αρχής, το νομοσχέδιο υποστηρίχθηκε από τους Βουλευτές των Κομμάτων της συγκυβέρνησης, ενώ απορρίφθηκε από τα Κόμματα της αντιπολίτευσης. Μόνο η Χρυσή Αυγή τάχθηκε υπέρ της κατάργησης, που προβλέπει το νομοσχέδιο για κάποιους Οργανισμούς, ενώ δε μετείχε και στη συζήτηση της ένστασης αντισυνταγματικότητας και τη σχετική ψηφοφορία.

Από το Blogger.