Header Ads

Φοιτητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στους υπότροφους του Ιδρύματος Clinton

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας συγχαίρει τον φοιτητή του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, Δημήτρη Βόγια, για την επιλογή του ως υπότροφο του Προγράμματος Αγγελόπουλου CGIU, που προβλέπει για δεύτερη χρονιά συμμετοχή στις εργασίες του Clinton Global Initiative University στο Phoenix της Αριζόνα και, στη συνεχεία, στήριξη των προγραμμάτων που προτάθηκαν με ποσό έως 10.000 ευρώ για το κάθε πρόγραμμα.


Από τους 21 φοιτητές που έλαβαν την υποτροφία είναι και ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, συγκεκριμένα του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, ο Δημήτρης Βόγιας.

Το σχέδιο που προτάθηκε από τον Δημήτρη είναι η «χρήση εκτύπωσης 3D για να δημιουργηθούν αντίγραφα αντικειμένων μουσείων, ώστε να μπορούν να τα γνωρίσουν με την αφή άτομα με προβλήματα όρασης».

Τα προγράμματα εντάσσονται και θα αναπτυχθούν στους τομείς:

της δημόσιας υγείας,
των πρότυπων καλλιεργειών/του περιβάλλοντος
και της καταπολέμησης της φτώχειας/του κοινωνικού αποκλεισμού.

Στην Επιτροπή που έκανε την επιλογή συμμετείχαν: ο Ακαδημαϊκός Γρηγόρης Σκαλκέας, και οι καθηγητές Ναπολέων Μαραβέγιας, Θόδωρος Πελαγίδης και Γιάννης Τούντας.

Επελέγησαν 21 σχέδια – προτάσεις, από τα οποία τα 2 ήταν συλλογικά. Τα 9 υποβλήθηκαν από φοιτήτριες, τα 12 από φοιτητές. Οι 10 προέρχονται από την Αθήνα, 5 από την Θεσσαλονίκη, 3 από την Λάρισα, 1 από την Πάτρα, 1 από την Κρήτη, 1 από την Εύβοια.
Τα πανεπιστημιακά ιδρύματα από τα οποία υπήρξαν συμμετοχές ήταν: Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Πειραιά, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Πατρών, Πολυτεχνείο Κρήτης, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Ανωτάτη Σχολή Παιδαγωγικής/Τεχνολογικής Εκπαίδευσης , Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, ΤΕΙ Κρήτης.

Περισσότερες πληροφορίες για το AngelopoulosFellowship @ClintonGlobalInitiativeUniversity 2014 στον παρακάτω ιστότοπο: http://www.angelopouloscgiu.org/
Από το Blogger.