Header Ads

ΔΗΜΟΣΙΟ: Μειώσεις 50% στους μισθούς και απολύσεις και το 2015!

Νέα αιτήματα «έβαλαν στο τραπέζι» οι εκπρόσωποι της Τρόικας, στην τελευταία διαπραγμάτευση με τους Υπουργούς Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης, Γιάννη Στουρνάρα και Κυριάκο Μητσοτάκη, αντίστοιχα.



Συγκεκριμένα, ζήτησαν:

- Μείωση των αποδοχών στο Δημόσιο, για όλες τις νέες προσλήψεις, στα 586 € - ποσό που ισχύει στον ιδιωτικό τομέα - έναντι των 900 € (νεοπροσλαμβανόμενοι ΔΕ) και 1.200 € (νεοπροσλαμβανόμενοι ΠΕ) του Δημοσίου.

- 2.000 «εξόδους» από το Δημόσιο, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015.

- Να μην αποσυνδεθεί η «διαθεσιμότητα» από την «κινητικότητα».

Σχετικά με τις τρεις νέες απαιτήσεις της Τρόικας, η Ελληνική Κυβέρνηση φέρεται να συζητάει το πρώτο θέμα (μείωση των αποδοχών στο Δημόσιο) όχι, όμως, στο επίπεδο των μειώσεων που ζητούν οι δανειστές, αλλά γύρω στα 100 €, και με ταυτόχρονη αύξηση των αποδοχών σε στελέχη, που κατέχουν θέση ευθύνης στον «κρατικό μηχανισμό», ως αντιστάθμισμα στις γενικότερες μειώσεις.

Στον αντίποδα, το Υπουργείο Δ.Μ.Η.Δ. αρνείται κατηγορηματικά να δεχτεί νέες απολύσεις (2015) και την επέκταση του προγράμματος «διαθεσιμότητας» πέραν από το 2014 και τη διασύνδεσή του με το πρόγραμμα «κινητικότητας».

Τα μεγάλα αυτά θέματα αναμένεται να συζητηθούν την ερχόμενη βδομάδα και μετά το Eurogroup της Δευτέρας.

ΠΗΓΗ: Real news
Από το Blogger.