Header Ads

Πτολεμαΐδα: Ψήφισμα ενάντια στην κατάργηση του ΚΕΘΕΑ

KEΘΕΑ

Το Ψήφισμα του Συλλόγου Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ  ενάντια στην κατάργηση του φορέα ενέκρινε ομόφωνα  στην πρόσφατη συνεδρίαση του το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας.

Στο ψήφισμα αναφέρεται, ότι, η Πολιτεία προωθεί την κατάργηση του ΚΕΘΕΑ και τη συγχώνευση του με άλλους φορείς και προγράμματα, συστήνοντας τον Εθνικό Οργανισμό Πρόληψης και αντιμετώπισης των εξαρτήσεων, γεγονός που προκαλεί αντιδράσεις.

Κι αυτό γιατί,  το ΚΕΘΕΑ  είναι, αφενός  ο πλέον ιστορικός  φορέας απεξάρτησης στη  χώρα κι  αφετέρου η κατάργηση του θα έχει σοβαρές επιπτώσεις, στο δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής θεραπευτικής προσέγγισης και ολοκληρωμένης ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, όπως και της ισότιμης επανένταξης στην Κοινωνία.

Ο Σύλλογος Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ εκφράζει την ανησυχία του για την υποβάθμιση των στεγνών προγραμμάτων, καθώς  περιορίζονται οι επιλογές θεραπείας στα υποκατάστατα των ουσιών, ενώ οι  κοινωνίες θα αποκοπούν από  τα κατά τόπους προγράμματα απεξάρτησης, αφού η λειτουργία τους θα ελέγχεται κεντρικά από το Νέο φορέα.

Σχετική εκδήλωση προγραμματίζεται για τις  20 Μαρτίου στην Πτολεμαΐδα

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.